hamastan_ateskes_aciklamasi_inceliyoruz_1706617939_3157

El Kaide’den Haniye’ye mesaj

El Kaide, Hamas lideri Haniyye’nin ailesinin İsrail tarafından katledilmesinden günler sonra, bir taziye mesajı yayınladı.

Haniyye’nin ailesine taziye ve tebrik başlıklı uzun mesaj Kur’an’ı Kerim ayetleri ile, Allah’a hamd ve Rasulune salât ile başlıyor.

İsmail Haniye’ye dua 

“Allah mükafatını artırsın Şeyh Ebu’l-Abd İsmail, Allah’tan başsağlığı dilerim ve Cenab-ı Allah’tan kendisini ailesinden duyduğu kayıp ve eksikliklerden kat kat daha büyük bir mutluluk ve teselli ile doldurmasını diliyoruz.

Ayrıca Cenâb-ı Hakk’tan Şeyh Hazretleri’ne, onun ailesine ve ashabına sabır ihsan etmesini, üzerlerine sabır yağdırmasını ve onları Rahman’ın takdirine ve takdir ettiğine razı etmesini diler ve onların bayramlarının Allah’a kavuşarak olacağına inanıyoruz. O’na hamdolsun ve Allah’ın onlar için hazırladığı kalıcı mutluluk ve büyük bolluğun, bu ölümlü dünyada aileleri arasında geçirilen bin bayramdan daha iyi olduğunu görmek, bu yüzden sabırlı ol Haniyeh ailesi, çünkü senin randevun Cennettir, Allah’ım Seni salihlere önder yapmak, bu aziz millete hayır kapılarını senin ellerinle açmak, söz ve eylemlerini Allah’ın sevdiği her şeye hidayet etmesini Allah’tan niyaz ederiz. O’nun sözünü tutmak, İslam ve Müslümanlar için hayırlı olan şeriatını tesis ederek razı olur.. Amin.”

 Filistin halkına da mesaj

“Filistin’de bulunan kardeşlerimize, şehit ailelerine, yakınlarına ve yakınlarına da taziye ve taziyelerimizi gönderiyor, Cenab-ı Allah’tan saflarınızı birleştirmesini, oklarını yöneltmesini, zihinlerini eğitmesini, yaralılarını iyileştirmesini diliyoruz. 

Allah’ım, kardeşlerimizi sevdiğin ve razı olduğun şekilde desteklemekte bize başarı ver, bizi Sana itaat etmek ve Seni razı etmek için kullan… Allah’ım, kanımızdan, paramızdan ve çocuklarımızdan al. Gazze’deki kardeşlerimizi razı oluncaya kadar destekle ve bizi bu yolda, yolunun ekinlerinden eyle, ey cömert, ey merhametli…

Rabbimiz, günahlarımızdan dolayı bizi terk edenler, dönekler, yavaşlayanlar, sakatlar zümresine yazma… Amin, Amin, hamd Allah’a mahsustur.”

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

İsrail: “Müzakere masasında Yahudi düşmanı Erdoğan da var!”

İsrailli Maliye Bakanı Smotrich, rehineleri kurtarmak için Hamas ile yürütülen müzakerelere Türkiye’nin de katıldığını iddia …

Yılan hikayesine dönen ‘İsraille ticaret’ meselesi

Ticaret Bakanlığı Gazze’de on binlerce masum canın kanı akıtıldıktan sonra, yedi ayın ardından İsrail’le bütün …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir