İsrail’e eyvallah çeken AKP’li Zeybekçi’den ticaret güzellemesi!

“Yani Eyvallah, İsrail’in Müslümanlara yaptığı bebek katliamını kınıyoruz ancak diğer taraftan da İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke”

Bu skandal sözlerin sahibi, Ak Parti genel başkan yardımcısı Nihat Zeybekçi, İsrail’le ticaret hakkındaki yorumuyla eleştirilerin odağına oturdu.

Eli kanlı Siyonistlerle ticareti protesto edenlere “Ucuzcu tacirler” diyen Nihat Zeybekçi, İsrail’le serbest ticaret anlaşması olan birkaç ülkeden biri olduğumuzu vurgulayarak Mavi Marmara zamanında dahi ticaretin askıya alınmadığını savundu.

“Bizim hassasiyetimizin zekatı..”

İsrail’e olan ticareti 1’e 6’lık kâr hesabıyla aklamaya çalışan Zeybekçi tüm AKP’lilere ezberletilen meşhur ‘zekat’ hesabıyla sözlerini bağladı; “Bizim hassasiyetimizin zekatı sizin 7 ceddinize, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin zekatı ise 77 ceddinize yeter.”

Bu ifadeler karşısında çılgına dönenlerden biri olan gazeteci İsmail Kılıçarslan, sosyal medya üzerinden cevap verdiği Zeybekçi’ye sert sözlerle yüklendi:

Gazze süreci boyunca bundan daha gerzekçe, bundan daha gerizekalıca bir açıklama duymadım. “Eyvallah” diyor yahu soykırım için. Yuh artık. Yazıklar olsun.”

Farklı görüşten gazeteci – siyasetçi polemiklerine sıkça rastladığımız X platformunda sular bu kez aynı mahalleden iki isim arasında ısındı.

Mavi Marmara’da bile ticaret kesilmedi! 

Mavi Marmara krizinde bile İsrail’le ticaretin etkilenmediğini vurgulayan Zeybekçi, iktidara yakınlığıyla bilinen Yenişafak gazetesi yazarı Kılıçaslan’ın kendisi için kullandığı ‘gerzek, gerizekalı‘ gibi ağır ifadelere sessiz kalamadı, kendince süslediği cümlelerle cevabı yapıştırdı:

Muhatabına gerzek dediğin kadar gerzek, geri zekalı dediğin kadar kadar geri zekalısın. Her neye layık gördüysen sende en az ona layıksın.’ Aklın ihtişamı, görkemi nezakettir, zerafettir.’ Vesselam.”

“Gücünüzün nelere yetebileceğini hesap etmeden..”

Uzun süredir İsrail’le ticaretin tamamen kesilmesi gerektiğini farklı platformlarda savunan gazeteci Kılıçaslan ise, Zeybekçi’nin nezaket kokan sitemine ‘senden korkan senin gibi olsun’ anlayışı ile meydan okudu:

Öyle etraftan dolaşmayın bence. Sizi etiketleyerek, tek tabanca, jetonsuz yazdım ben yazdıklarımı. Gücünüzün nelere yetebileceğini de hesap etmeden yaptım bunu üstelik. Sizi afallatan da bu oldu zaten. Sizi, İsrail ile ticareti legalleştirme çabanız için suçluyorum ve tüm sonuçları göze alarak size bunun için hakaret ettim. 

Gazze’deki çocukların en azından “kablolar” kadar değerli olduğu bir dünyayı, bir anlayışı, bir Türkiye’yi savunmaya devam edeceğim. Tekrarlayayım, soykırıma “eyvallah” ettiğiniz o sözleriniz yüzünden söylediğim her kelimenin sonuna kadar arkasındayım.”

“Hiçbir ürünün Müslümanı Yahudisi yoktur!”

Nihat Zeybekçi’nin İsrail’le ticaret güzellemesi ilk değil. Ekonomi bakanı olduğu 2014 yılında da İsrail’in Gazze’ye yönelik terör saldırılarına karşı Yahudi ürünlerini boykot etmeyi, ‘ırkçılık’ iddiasıyla reddetmişti. 

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Sudan Cumhurbaşkanı’nın oğlu hayatını kaybetti

Ankara’da motosikletle geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın oğlu Mohamed A. Fettah …

400 TL’lik nikah ücretini sığınmacılar için on bin liraya çıkarttı!

31 Mart seçimlerinde CHP’ye geçen Afyonkarahisar’da 400 TL olan nikah ücreti, sığınmacılar için 10 bin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir