o-ulke-de-ortadogu-ya-ilave-askeri-destek-gonderiyor-01

O ülke de Ortadoğu’ya ilave askeri destek gönderiyor

ABC News’ın haberine göre, Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles yaptığı açıklamada, Orta Doğu’ya gönderilecek askeri desteğin “tedbir amaçlı” olduğunu söyledi.

İsrail-Filistin çatışmasıyla bölgede yaşanan “istikrarsız güvenlik durumu” neticesinde Orta Doğu’ya “önemli sayıda” Avustralya Savunma Kuvvetleri (ADF) askeri ile Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetlerine (RAAF) ait 2 uçak gönderileceğini duyuran Marles, “güvenlik kaygıları” nedeniyle askerlerin tam olarak nereye konuşlandırılacağı hakkında detay vermedi.

 

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong’dan “insani ateşkes” çağrısı

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne insani yardımların ulaşması için “insani ateşkes” çağrısında bulunarak, Filistinli sivillere gıda, su, ilaç ve güvenli geçiş gibi temel ihtiyaçların sağlanması gerektiğini söyledi.

Filistinlilerin yaşadığı “vahim insani durumdan” dolayı duyduğu endişeyi dile getiren Wong, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne ulaşan insani yardımların “yeterli olmadığını” kaydetti.

Wong, konuyla ilgili, “Sürekli olarak insani yardımlara güvenli, engelsiz, sürekli erişim ile siviller için güvenli geçiş çağrısında bulunduk. Son günlerde erişim sağlandı ancak bu yeterli düzeyde değil.” ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Ayın sırasında Papaz’a bıçaklı saldırı

Avustralya’nın Sydney kentinde bir kilisede bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Kilisede ayinin yapıldığı anlarda gerçekleşen bıçaklı saldırıda …

avustralyadan_filistin_bayragi_karari_1698261247_2983

Avustralya’dan ‘Filistin bayrağı’ kararı!

Avustralya’nın Sydney kentinin güneybatısındaki Canterbury-Bankstown Belediye Meclisi, İsrail-Filistin çatışmasında ateşkes ilan edilene kadar bölgede Filistin …