Afganistan felaketi yaşadı; 99 ölü!

Afgan halkı bir kez daha felaketi yaşadı. Ülkenin pek çok noktasını vuran sel sebebiyle 99 kişi öldü!

Savaş yorgunu Afganistan toparlanmaya çalışırken, işgalci ABD’nin altyapısını tahrip ettiği ülke, sel felaketiyle mücadele ediyor. Yoğun yağış sonrası yaşanan seller ülkenin güneydoğu, kuzeydoğu ve orta bölgelerini kasıp kavurdu. Son iki haftada meydana gelen sel felaketinde en az 99 kişi hayatını kaybetti, 60’tan fazla kişi ise yaralandı.

Gazni, Paktia, Cüzcan, Farah, Samangan, Pervan, Hilmend ve Nangerhar vilayetleri selin en çok etkilediği yerler arasında yer alıyor. 

Toprak kaymaları da can kayıplarına yol açtı. aşırı yağışların tetiklediği toprak kaymaları bazı bölgelerde ölümcül kazalara neden oldu.

Meteoroloji kurumu ise uyarılarını sürdürüyor. Özellikle ülkenin orta ve kuzeydoğu bölgeleri için aşırı yağış ve sel riski devam ediyor.

Kış aylarında yağan karın erimesi, şiddetli yağışlar ve en önemli tahrip edilmiş yetersiz altyapı Afganistan’da sel felaketlerinin temel nedenleri arasında gösteriliyor. Bu faktörler bir araya geldiğinde seller can ve mal kayıplarına yol açıyor.

İlginizi Çekebilir

Afganistan’da Şii camisine silahlı saldırı

Afganistan’ın batısındaki Herat vilayetinde, bir camide namaz esnasında düzenlenen silahlı saldırıda, 6 kişi yaşamını yitirdi. …

Komşu ülkelere IŞİD suçlaması

Afganistan İslam Emirliği, Afganistan’daki IŞİD saldırılarının artmasıyla birlikte, Pakistan, İran ve Tacikistan’ı IŞİD’e destek vermekle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir