Kolombiya, İsrail’le ticareti askıya aldı, Türkiye’ye yöneldi

Kolombiya Dışişleri Bakan Yardımcısı Granados, ülkesinin silah satın almak için hangi yolları tercih edeceği sorusuna, “Türkiye gibi silah ve güvenlik teknolojileri sağlayan pek çok ülke var” cevabını verdi.

Kolombiya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Francisco Jose Coy Granados, 3. Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) muhabirlerin sorularını yanıtladı.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarını hatırlatan Granados, “Orta Doğu ve Gazze’deki siyasi durum bizim için artık kabul edilemez.” dedi.

İSRAİL’DEN SİLAH ALIMLARI ASKIYA ALINDI

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’nun İsrail’den tüm silah alımlarını askıya aldığına dikkati çeken Granados, Orta Doğu’daki durumun, İsrail’den silah alımını da “kabul edilemez” hale getirdiğini belirtti. Granados, “Başkan Gustavo Petro, Filistin’e yardım etme konusunda bizzat kararlı.” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Granados, İsrail’in 29 Şubat’ta Gazze kentinin güneyinde insani yardım bekleyen 115 Filistinliyi öldürdüğü saldırıya atıfta bulunarak, “Yaşananlar gerçekten kabul edilemez.” ifadesini kullandı.

Jose Coy Granados

“TÜRKİYE’DEN SİLAH SATIN ALABİLİRİZ” SİNYALİ

Kolombiya’nın silah satın almak için hangi yolları tercih edeceği sorusuna Granados, “Savunma Bakanımızın bir alternatif bulacağına eminim. Türkiye gibi silah ve güvenlik teknolojileri sağlayan pek çok ülke var.” yanıtını verdi.

İlginizi Çekebilir

Askeri helikopter ormanda düştü: 8 ölü

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da askeri helikopterin düşmesi sonucu 8 kişi hayatını kaybetti. Güney Amerika ülkesi …

Bir ülke daha Filistin’i tanıma kararı aldı

Karayipler ülkesi Barbados, Filistin’i devlet olarak resmen tanıma kararı aldı. Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir