<p>İşte sivil soykırımını perdelemeye çalışan İsrail'in o yalanlarından bazıları...</p>

Ukrayna uzun menzilli füzelerine kavuştu: Rusları Kırım’da vurdu

ABD, 300 milyon dolarlık yardım paketi kapsamında Ukrayna’ya uzun menzilli füzeler verdiğini kabul etti.  Ukrayna, 300 km menzilli füzelerle Kırım’da Rus üssünü vurdu.

ABD, Ukrayna’nın Washington’ın gizlice verdiği uzun menzilli füzeleri Kırım’da Rusya’ya karşı kullandığını doğruladı. Silahların, Biden’ın geçtiğimiz ay onayladığı 300 milyon dolarlık dev yardım paketinin parçası olduğu ve Nisan ayında Ukrayna’ya gönderildiği aktarıldı.

ABD’nin yolladığı füzelerin Kırım’da Rus güçlerine karşı kullanıldığı Amerikan basınında yankı buldu. ABD daha önce Ukrayna’ya orta menzilli taktik füze sistemleri göndermişti.  

“Füzeler sihirli değnek değil”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, “Başkanın doğrudan talimatıyla, ABD’nin Ukrayna’ya uzun menzilli füzeler verdiğini teyit edebilirim.” dedi. Patel, Ukrayna’nın isteği üzerine daha önce bu konuda açıklama yapmadığını söyledi.

 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da, daha fazlasını yollamayı planladığını ifade etti. Sullivan füzeler için, “Bir fark yaratacaklar ancak daha önce de söylediğim gibi sihirli değnek değiller.” dedi.

“KIRIM’DA RUS HAVALİMANLARINI VURMAK İÇİN KULLANILDI”

Reuters, gizli ABD’li kaynağına dayandırdığı haberinde, uzun menzilli füzelerin ilk hedefinin Kırım’daki Rus havaalanları olduğunu duyurdu. Füzeler, işgal altındaki liman kenti Berdyansk’taki Rus birliklerine karşı da kullanıldı.

İlginizi Çekebilir

Rusya balistik füzelerle Odessa’yı vurdu

Rusya, dün akşam saatlerinde Odessa kentine balistik füzelerle saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda en az 14 …

Ukrayna’da enerji krizi: Rus saldırıları milyonları etkiledi

Rusya, Ukrayna’ya karşı 24 Şubat 2022’de başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminde sivil hedeflere saldırmaya …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir