UNRWA, Cibaliye Mülteci Kampı’na yardım ulaştırdı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na insani yardım malzemesi ulaştırdı.

Yardım TIR’ları gıda, ilaç ve diğer temel ihtiyaç maddelerini kamp sakinlerine dağıttı.

UNRWA’nın Gazze Bölge Direktörü Matthias Schmale, “Cibaliye Mülteci Kampı, son saldırılardan en çok etkilenen kamplardan biridir. Bu yardımlar, kamp sakinlerinin acil ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacaktır.” dedi.

Yardım dağıtımına Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) de destek verdi. UNICEF temsilcisi Tomoya Takeuchi, “Çocuklar, savaşın en çok etkilenen gruplardan biridir. Bu yardımlar, çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına ve eğitime erişimlerinin sağlanmasına yardımcı olacaktır.” diye konuştu.

İsrail Gazze’yi kıtlığa sürüklüyor

İşgalci İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de yaşayan 2,3 milyon Filistinliyi açlığa mahkum ediyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 10 Mart’taki açıklamasında, İsrail’in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde “açlığın her yerde olduğunu” belirtmişti.

BM, İsrail’in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

İşgalci İsrail’in karadan yardım girişini engellemesi nedeniyle bazı ülkeler son dönemde Gazze Şeridi’ne havadan yardım indirilmesine yönelik ortak operasyonlar gerçekleştiriyor ancak Gazze Şeridi’ne uçaklarla gönderilen yardımların hatalı noktalara indirilmesi bazen can kayıplarına neden olabiliyor.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden 26 Mart’ta yapılan açıklamada, uçaklardan atılan ve denize düşen yardımları almak isteyen Filistinlilerden 12’sinin boğularak, 6’sının ise yaşanan izdiham sonucu öldüğü kaydedilmişti.

İlginizi Çekebilir

UNRWA: Her gün 37 çocuk annesini kaybediyor

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in 7 aydır …

Gazze’de paraşüt faciası; yardım kutuları üzerlerine düştü!

Gazze’de bir ‘havadan yardım’ faciası daha yaşandı, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydedildi.  İsrail …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir