New York polisi kampüste, öğrenciler geri adım atmıyor!

Columbia Üniversitesi’nde öğrencilerin Filistin’e destek eylemleri, polis şiddetine rağmen önlenemiyor. Olayların çıkış noktası olan üniversitede öğrenciler, dekanlığın da bulunduğu binayı bastı, polis sert müdahalede bulunarak öğrencileri gözaltına aldı.

New York’ta 18 Nisan’da Columbia Üniversitesi’ne başlayan ve diğer üniversitelere de yayılan Filistin destek protestolarında, Columbia Üniversitesi öğrencileri fakültedeki Hamilton Hill binasını ele geçirdi.

Hamilton binası, Vietnam Savaşı karşıtı gösteriler yapılırken de işgal edilmişti. Öğrenciler, binanın duvarına, Gazze’de şehit edilen Hind Receb adlı kız çocuğuna ithafen ‘Hind’s Hall’ yazısını astı. 

Yaşananların ardından üniversite sözcüsü Ben Chang, Hamilton Hall’u işgal eden öğrencileri mülke zarar vermek ve bina girişini engellemekle suçlayarak okuldan atmakla tehdit etti. 

Yüzlerce Polis üniversiteye akın etti

New York polisi, öğrenci protestolarını bastırmak için kampüse girdi ve protestoculara sert müdahalede bulundu.

Birbirlerine kenetlenen öğrencilere karşı zor kullanan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

18 Nisan’dan itibaren üniversitelerde İsrail soykırımını protesto ettiği için gözaltına alınan öğrencilerin sayısı bini aştı. 

Öğrenciler üniversitelerin İsrail’le ve bağlantılı şirketlerle yapmış olduğu anlaşmaların sona erdirilmesini, bu sayede Gazze’yi kana bulayan İsrail’e yaptırım uygulanmasını istiyor. 

Bir Cevap Yazın