Biden protestoculardan işte böyle kaçtı!

ABD Başkanı Joe Biden dün akşam, her yıl düzenlenen Beyaz Saray Muhabirleri Yemeği’nde , Gazze Şeridi’ndeki savaşında İsrail’e verdiği desteğe karşı yükselen seslerden kaçacak yer aradı.

Biden, otelin ön girişindeki büyük protestocu kalabalığından hızla kaçtı ve arka girişten içeri girdi, burada da ateşkes talep eden protestocularla karşılaştı. 

Gazze Şeridi’nde gazetecilerin öldürülmesiyle ilgili pankartlar taşıyan ve sloganlar atan protestocular, her yıl düzenlenen törenin yapıldığı Washington Hilton Oteli önünde toplandı. Yüzlerce protestocu da gazetecileri töreni boykot etmeye çağırdı ve ABD yönetimi yetkililerine karşı slogan attı. 

Protestocular, İsrail’in yaklaşık 7 aydır Gazze Şeridi’nde devam eden savaşının kurbanlarına atıfta bulunarak, Biden’a  “Yazıklar olsun sana” diye bağırdı.


Konser alanında protesto düzenleyen grup sosyal medyada şunları yazdı:

“Amerikan medyası Filistin karşıtı söylemleri tekrarlıyor ve İsrail’in savaş suçlarını görmezden geliyor.”

Biden, İsrail’in Gazze’deki savaşı devam ederken, geçen Mart ayında New York’ta düzenlenen ve Amerika’nın İsrail’e verdiği destek nedeniyle göstericilerin etkinliği bozduğu bir bağış toplama etkinliği de dahil olmak üzere politikalarını eleştiren ve büyüyen bir hareketle karşı karşıya kaldı.

Tepkiler, yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversiteleri de kapsayacak şekilde genişledi. 

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Başkanı Kelly O’Donnell, akşam yemeği partisine ilişkin güvenlik önlemleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Geleneksel akşam yemeği Beyaz Saray Muhabirleri Derneği tarafından düzenleniyor ve geçen yıl etkinliğe katılan gazetecilik alanında öğrenim gören öğrencilere ödül ve hibe dağıtımını içeriyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırganlığının 141 gazetecinin ölümü ve bazılarının da yaralanmasıyla sonuçlanması, işgalin gazetecileri ve ailelerini hedef almasına tepkiler büyüyor.,

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın