Cübbeli’den cenaze öncesi alelacele ‘yeni emir’ hamlesi

İsmailağa Cemaatinin lideri Hasan Efendi’nin dün vefat etmesinin ardından Cübbeli Ahmet hızlıca harekete geçti ve cenaze toprağa verilmeden tarikatın başına geçecek ismi ilan etti. 

Mahmut Efendi’nin vefatının ardından seçilen Hasan Hoca’nın şeyhliğini bir türlü kabullenemeyen Cübbeli Ahmet’in cemaati ile arası açılmıştı.

Peygamberimizin sünnetinde olmamasına rağmen İsmailağa tarikatının olmazsa olmazı olan ‘rabıta’nın, Hasan Hoca yerine vefat eden Mahmut Hoca’ya yapılması gerektiği konusunda ısrar eden ve bu sebeple cemaatten kovulan Cübbeli Ahmet şaşırtıcı bir hızla aksiyon aldı.

Hasan Efendi’nin vefatıyla önce, kendisine ne kadar hürmet ettiğini, dizinin dibinde büyüdüğünü, sevip saydığını sıralayarak methiyeler düzdüğü  bir YouTube videosu yayınladı. 

Hemen ardından paylaşılan başka bir kayıtta, bir salonda beraberindeki birkaç hocayla Denizlili İbrahim Hoca’nın önünde oturan Cübbeli, yapılan istişareler neticesinde tarikata yeni lider olarak Denizlili İbrahim Efendi’nin münasip görüldüğünü kendisine bildirdi. 

Hasan Efendi’nin ölümünün üzerinden henüz saatler geçmişken, İsmailağa cemaati cenaze ve defin organizasyonu işleriyle meşgulken, cemaatin istişare heyetinde olmak bir kenara, cemaatle hiçbir ilişkisinin kalmadığı cümle aleme ilan edilen Cübbeli’nin kendisine yakın hocaları alelacele toplayıp yeni emiri tayin etmesi şaşkınlığa sebep oldu. 

İbrahim Efendi’nin de ‘her ne kadar zor da olsa, ihvanın birlik ve beraberliği uğruna’ kabul ettiğini belirttiği emirlik için İsmailağa cemaatinin yapacağı açıklama merakla bekleniyor. 

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Sudan Cumhurbaşkanı’nın oğlu hayatını kaybetti

Ankara’da motosikletle geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın oğlu Mohamed A. Fettah …

400 TL’lik nikah ücretini sığınmacılar için on bin liraya çıkarttı!

31 Mart seçimlerinde CHP’ye geçen Afyonkarahisar’da 400 TL olan nikah ücreti, sığınmacılar için 10 bin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir