Korkunç toplu katliam; çocukları bile kurşuna dizdiler!

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Burkina Faso ordusunun yüzlerce köylüyü katlettiği 25 Şubat katliamını belgeledi

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Burkina Faso ordusunun bir günde 220’den fazla sivili katlettiği yılın en kanlı saldırısının detaylarını açıkladı. Kurbanlar arasında en az 56 çocuğun da olduğu belirtiliyor.

Araştırmaya göre, 25 Şubat’ta gerçekleştirilen toplu katliamda ordu, Soro köyünde 179 kişiyi, yakındaki Nondin köyünde ise 44 kişiyi acımasızca kurşuna dizdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü bu katliamı ülkede yaklaşık 10 yıldır devam eden “en vahşi ordu istismarı” olarak nitelendirdi.

Cihad gruplarına misilleme 

Katliamın, köylüleri cihad gruplarıyla işbirliği içinde olmakla suçlayan ordunun intikam saldırısı olduğu belirtiliyor. Görgü tanıkları, olay günü saldırıdan hemen önce mücahitlerin köyün yakınından geçtiğini ardından 100 kişilik bir askerî konvoyun gelerek köyü bastığını anlattı.

Askerler kapı kapı dolaşarak köylüleri evlerinden çıkardı. Daha sonra hepsini gruplar halinde bir araya toplayarak kurşuna dizdiler.”

İlginizi Çekebilir

cobanlar ile ciftciler arasinda catisma cikti cok sayida kisi oldu 01

Çobanlar ile çiftçiler çatıştı: 21 ölü

Nijerya’nın Plateau eyaletinde çobanlar ile çiftçiler arasında çıkan çatışmalarda 21 kişi hayatını kaybetti. Yerel yetkililer, …

Ülke şokta: Genelkurmay Başkanı helikopter kazasında öldü

Kenya’da meydana gelen helikopter kazasında Genelkurmay Başkanı Francis Ogolla ve 10 askeri personelin hayatını kaybettiği …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir