israil-in-beyaz-fosfor-saldirisi-abd-vatandaslarini-hedef-aldi-02

İsrail’in beyaz fosfor bombası ABD vatandaşlarını hedef aldı

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi-New Jersey’e (Cair-NJ) göre, bu hafta İsrail’in Gazze’deki bombalama kampanyası sırasında bir New Jersey sakininin ailesinden dokuz kişi öldürülürken, başka bir aile üyesinin durumu ciddi yanıklar nedeniyle kritik durumda.

Sami Shaban, New Jersey’in Franklin İlçesi eğitim kurulunun bir üyesi ve Gazze’de öldürülen aile üyeleri babasının kuzenleri, durumu kritik olan akrabası ise amcası.

Cair-NJ Salı günü amcasının yanıklarının beyaz fosfordan kaynaklandığını söyledi. Henüz ölümlerin koşulları hakkında daha fazla ayrıntı kamuoyuna açıklanmadı.

israil-in-beyaz-fosfor-bombasi-abd-vatandaslarini-hedef-aldi-01

Shaban Çarşamba günü Cair-NJ ile bir basın toplantısında açıklama yapacak.

 

Cair-NJ tarafından yapılan açıklamada, “Cair-NJ, İsrail’in saldırıları artarken seçilmiş yetkilileri Gazze’de ve Batı Şeria’da ateşkes çağrısında bulunmaya devam ediyor” denildi.

Grup aynı zamanda Filistin’deki can kaybının yasını tutuyor ve Filistinlilerin özgürlük haklarıyla sarsılmaz bir dayanışma içinde duruyor.

İsrail ordusu Gazze’deki askeri operasyonları sırasında beyaz fosfor kullandığını reddetti ancak Uluslararası Af Örgütü insan hakları grubu , sivil bölgelerde uluslararası insancıl hukuku ihlal eden beyaz fosforlu top mermilerine ilişkin kanıtlar topladığını söyledi.

israil-in-beyaz-fosfor-saldirisi-abd-vatandaslarini-hedef-aldi-01

Cair-NJ’nin duyurusu, Gazze’deki hava saldırısında New Jersey’li bir imamın ailesinden 15 kişinin öldürülmesinden birkaç hafta sonra geldi.

İsrail’in güneyinde Hamas liderliğindeki saldırıda en az 1.400 İsraillinin öldürülmesinin ardından savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana en az 8.525 Filistinli öldü.

Filistinli yetkililere göre İsrail’in saldırıya tepkisi nedeniyle Gazze’de 3.542 çocuk ve 2.187 kadın öldürüldü. Kuşatma altındaki bölgeye yönelik saldırılar devam ettikçe sayılar artıyor. 

1.100’ü çocuk olmak üzere yaklaşık 2.000 kişi hâlâ kayıp. Bu insanların büyük çoğunluğunun öldüğü ve enkaz altında gömülü olduğu düşünülüyor.

MhyAW_1698766644_1739

Filistinli yetkililere göre Salı günü İsrail’in Jabalia mülteci kampına yönelik yoğun bombardımanı sırasında düzenlenen hava saldırısında en az 400 Filistinli öldürüldü veya yaralandı. 

israil-in-beyaz-fosfor-saldirisi-abd-vatandaslarini-hedef-aldi-01

New Jersey binlerce Filistinliye ev sahipliği yapıyor ve Paterson şehri Passaic County’nin en kalabalık şehri. New Jersey’de nüfus açısından üçüncü sırada yer alıyor. 

Arap sakinlerin kesin sayısı bilinmemekle birlikte, Filistin Amerikan Toplum Merkezi’nin genel müdürü Rania Mustafa, Paterson’daki rakamın 20.000 civarında olabileceğini öne sürüyor. Bu topluluğun önemli bir bölümünün kökleri Filistin’e kadar uzanıyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İsrail vahşetinden yardım personelinin payına düşenler

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, …

İşgalcilerden Refah’ta korkunç katliam, çocuklar vuruldu!

İşgalci İsrail ordusu, karadan saldırı hazırlığı yaptığı Refah’a ve Gazze’nin her noktasına sivillerin yoğun olduğu …