Gazze eyleminde gözaltına alınan genç, ters kelepçeyle namaz kıldı

ABD’de California Üniversitesi’nde Gazze’ye destek eylemi sırasında gözaltına alınan bir Müslüman genç, ters kelepçeli halde namazını kıldı.

ABD’de çeşitli üniversitelerde hızla yayılan Gazze’ye destek gösterilerine karşı polis şiddetinin dozu gün geçtikçe artıyor.

California Üniversitesi’nde fitili ateşlenen ve kampüslere çadırlar kurarak Gazze’yle dayanışma kampları oluşturan gençler, İsrail lobisinin baskısıyla gözaltı ve disiplin cezalarına maruz kalıyor.

Farklı üniversitelerden yüzlerce öğrencinin maruz kaldığı polis şiddeti ve haksız tutuklamalar dünya gündemini sarsarken, California Üniversitesi’nden yürekleri ısıtan bir görüntü geldi.

İsrail’in saldırılarını protesto ettiği için tutuklanan bir Müslüman genç, polis merkezine götürülmeden önce vakti giren namazını elleri ters kelepçeli olduğu halde kıldı. 

Protestolara katılan öğrenciler silahlı değil, bir yerleri kırıp dökmüyor, taşkınlık yapmıyor, kimseye ve hiçbir şeye zarar vermiyorlar.

Tek istedikleri daha fazla Filistinli’nin öldürülmemesi, bunun için gözü dönmüş Siyonistlerin yaptırımlarla durdurulması, İsrail’le yapılan işbirliklerinin sonlandırılması. 

Dünyaya insan hakları, özgürlük masalları anlatan sözde medeni Batı’nın kendi çıkarlarıyla örtüşmeyen fikirlere karşı ‘ifade özgürlüğü’ yalanının nasıl çöktüğü, Gazze meselesiyle bir kez ortaya çıkmış oldu. 

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

“Köfteci Yusuf” kavurmasından çıkan, mide bulandırdı

Bursa’da Köfteci Yusuf’tan bir vatandaşın aldığı kavurmada beklenmedik bir görüntüyle karşılaşması sosyal medyada infiale yol …

Biden’dan İsrail’e Refah uyarısı: Silah yardımını durdururuz!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in Refah’a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir