İsveç Kur’an’ın yakılmasına izin vermeye devam ediyor!

İsveç’in başkenti Stockholm’de Jade Sandberg isimli İslam düşmanı bir kadın, İslamofobik bir protestoda Kuran-ı Kerim’i yaktı. Sandberg, polis koruması altında elinde haç tutarak Kuran-ı Kerim’i ateşe vererek İslam dininin Avrupa’da yasaklanması gerektiğini savundu.

Elindeki haçla birlikte yerde yanan Kur’an-ı Kerim’e hakaretler savuran Sandberg, bu alçak saldırısını 3 Mayıs’ta Malmö’de bir kez daha tekrar edeceğini söyledi.

Bu olay, Müslümanlar tarafından büyük tepkilere yol açtı. Müslümanlar, Kuran-ı Kerim’in yakılmasını kutsal bir kitaba ve dine saygısızlık olarak nitelendirerek protesto ettiler. Bazı gruplar ise Sandberg’e karşı nefret suçu davası açılması için çağrıda bulundu.

İsveçli yetkililer ise Sandberg’in eyleminin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceğini savundu. Ancak İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Sandberg’in eylemini “nefret dolu ve provokatif” olarak nitelendirdi ve İsveç’te ifade özgürlüğünün nefret söylemini teşvik etmek için kullanılamayacağını vurguladı.

Bu olay, Avrupa’da artan İslamofobi ve nefret söylemi konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi. Birçok kişi, nefret suçlarının önlenmesi ve Müslümanlara karşı ayrımcılığın ele alınması için daha fazla adıma atılması gerektiğini savunuyor.

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın