Haber4

İsrail: “Gazze’de çıkmaz sokağa ulaştık”

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, güvenlik güçleri liderlerinin 11 gün önce yaptıkları toplantıda tutukluların kurtarılması önceliği konusunda mutabakata vardığını belirterek, toplantının kararlı olarak nitelendiğini ve İsrail’in Hamas hareketi ile takas anlaşması konusunda tutumunda bir dönüm noktası oluşturduğuna dikkat çekti. 

Gazete, yapılan toplantıda Gazze Şeridi’ndeki savaşın “çıkmaz sokağa” ulaştığı sonucuna vardığını bildirdi. 

Yedioth Ahronoth, toplantıya İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, genelkurmay başkanları, Shin Bet , Mossad ve müzakere dosyasından sorumlu kişinin katıldığını belirtti.

Gazete, ABD’nin Refah operasyonuna destek vermemesi nedeniyle yetkililerin savaşın çıkmaza girdiği sonucuna vardığını belirtirken , yetkililerin Gazze’nin kuzey cephesinde sükunet sağlanmadan anlaşmaya varılmasının imkansızlığıyla örtüştüğü sonucuna vardığını belirtti. 

İsrail gazetesi, tutukluların geri dönüşünün, Filistinlilerin koşulsuz olarak Gazze Şeridi’nin kuzeyine dönmesi ve Netzarim ekseninden çekilmesi karşılığında gerçekleşeceğini doğruladı.

Yetkililerin, ordunun Gazze’de gerçek bir savaş yürütmediğini gördüğünü, Başbakan Binyamin Netanyahu ve İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’in bu gerçeği görmezden geldiğini belirterek, İsrail’in savaş sırasında, iki temel avantajını, Amerikan desteği ve sokak birliğini kaybettiğini vurguladı.

Cumartesi günü Hamas hareketinden bir heyet ile Katarlı ve Amerikalı yetkililer, ateşkes görüşmelerine ve esir değişimine katılmak üzere Mısır’ın başkenti Kahire’ye geldi. Buna karşılık İsrail, heyetini göndermeyi reddetti.

İsrail’in içinden ve dışından Netanyahu’ya Hamas’la anlaşma yapması yönündeki baskıların arttığı bir dönemde Netanyahu anlaşmayı reddetmekte ısrar ediyor, savaşın devam etmesi ve Refah’ın işgal edilmesi konusundaki ısrarını vurguluyor. Hamas hareketi ise herhangi bir anlaşma için savaşın durdurulmasını temel şart olarak öne sürüyor. 

Savaş Konseyi üyeleri ve İsrail hükümeti, Binyamin Netanyahu’yu savaşı kişisel çıkar için sürdürmekte ısrar etmekle suçluyor.

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Kassam Tugayları, işgalcileri Kerem Şalom’da vurdu!
Sonraki İşgalci rejim El Cezire’nin Kudüs ofisine baskın düzenledi!

Bir Cevap Yazın