İçişleri Bakanlığı’nın “Terörden Arananlar” listesinde dikkat çeken bir değişiklik yaşandı. Hizbullah’ın kurucuları arasında yer aldığı ve örgütün silahlı kanat yapılanmasının Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen İsa Altsoy’un ismi listeden çıkarıldı.

Yıllardır güvenlik birimlerinin takibinde bulunan Altsoy’un başına 20 milyon TL ödül konulduğu biliniyordu. Ayrıca yaklaşık 26 yıldır Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı belirtiliyordu.
Listeden çıkarılma kararının ardından kamuoyunda soru işaretleri oluştu. Kararın hangi gerekçeyle alındığına ilişkin resmi makamlardan henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmazken, gelişme kısa sürede gündem oldu.
İsa Altsoy’un neden listeden çıkarıldığı, hukuki süreçte yeni bir gelişme olup olmadığı ve karara ilişkin ayrıntıların önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
Altsoy hakkında alınan bu karar, “Terörden Arananlar” listesindeki değişikliklerin nasıl ve hangi süreçler sonunda yapıldığına yönelik tartışmaları da yeniden gündeme taşıdı.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.
