Endonezya, Gazze’deki katliam henüz devam etmekte iken İsrail ile ilişkileri şartlı olarak başlatma sinyalinde bulundu
Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya’nın yeni Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto, Müslüman ümmetin vicdanını sızlatacak bir açıklamada bulunarak, Siyonist işgal rejimi İsrail ile diplomatik ilişkilere açık kapı bıraktı.
Bu ihanet sinyali, ülkeyi ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Cakarta’da yapılan görüşmeler sırasında geldi.

Prabowo, basın toplantısında yaptığı açıklamada, güya “barış” adına iki devletli çözümün tek yol olduğunu iddia ederek, Filistin’in tanınması hâlinde Endonezya’nın da İsrail’i tanıyabileceğini söyledi. Ümmetin yıllardır süren mücadelesini görmezden gelerek, “İsrail’in de güvenliği garanti altına alınmalı” şeklinde skandal bir ifade kullandı.
“İki devletli çözüm ve Filistin’in özgürlüğü, gerçek barışa ulaşmanın tek yoludur. Dikkat edilmesi gereken ve güvenliği “garanti altına alınması” gereken egemen bir ülke olarak İsrail’in haklarını kabul etmeli ve garanti altına almalıyız. İsrail Filistin’i tanıdığında Endonezya’nın İsrail’i tanımaya hazır olduğunu belirtiyoruz.”
Hatırlanacağı üzere, önceki Cumhurbaşkanı Joko Widodo döneminde bile İsrail ile alttan alta ticari temaslar yürütülse de kamuoyuna açık ilişkiler kurulmamıştı. 2023 Ekim ayında Endonezya ile işgal rejimi arasında normalleşme planları konuşulmuş, ancak 7 Ekim’deki Hamas direnişi sonrası başlayan savaş bu girişimleri sekteye uğratmıştı.
Endonezya’nın, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’ne (OECD) girmek uğruna Siyonistlerle ilişkileri normalleştirme planları yaptığı iddiaları, ülkenin İslam ümmetine değil Batı’nın çıkarlarına boyun eğmeye başladığını gözler önüne seriyor. Halkın büyük bölümünün Filistin’e olan derin desteğine rağmen bu adımlar atılıyor.
Sokaklarda sık sık İsrail karşıtı gösteriler yapılan Endonezya’da, yönetimin bu tür açıklamaları yapması, yalnızca işgalciye cesaret verir, mazluma ise ihanettir. Müslüman halkın bu zillete rıza göstermeyeceği açıktır.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.