Çin komünist rejiminin zulmü altında tecavüze uğrayan Müslüman Uygur Türkü bir kız, intiharına izin veren fetva istedi
Doğu Türkistan’da Çin işgali altında sistematik baskı, işkence ve tecavüze maruz kalan Müslüman Uygur Türklerinden biri olan genç bir kız, artık hayatına devam edemeyecek kadar derin bir travma yaşadığını belirtti. Kimliği güvenlik gerekçesiyle açıklanmayan mağdur, yaşadığı tarifsiz acılar nedeniyle bir Filistinli imamdan intihara cevaz veren bir fetva talebinde bulundu.
Genç kızın talebi sadece bu imamla sınırlı kalmadı; benzer fetvalar dünyanın önde gelen İslami kurumlarından biri olan Mısır’daki El-Ezher Üniversitesi’ne de gönderildi.
Söz konusu talepler, Çin’in toplama kamplarında ve hapishanelerinde Müslüman Uygur kadınlara yönelik cinsel işkence ve onur kırıcı muamelelerin ulaştığı vahim boyutu bir kez daha gözler önüne seriyor. Uygur kızının bu feryadı, sadece bir ferdin çığlığı değil; milyonlarca mazlumun susturulan sesi olarak yankı buluyor.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.