Telif hakkı Getty Images Image caption Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinliler Kudüs, Mekke ve Medine kentlerinde Müslümanlar için kutsal olan ve koronavirüs önlemleri nedeniyle kapatılmış camiler, tekrar açılmaya başladı. Pazar sabah namazı için Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya çok sayıda kişi gitti. Bazıları girişte "Allahu ekber" derken bazıları da yerleri öptü. Mekanın iç kısmında virüsün yayılmasına karşı çeşitli önlemler de alındı. Telif hakkı Reuters Image caption Kudüs'teki Mescid-i Aksa Mescid-i Aksa ve diğer kutsal mekanlar Mart ortasından beri kapalıydı. Telif hakkı Getty Images Image caption Mescid-i Aksa'ya girenler "Allahu ekber" dedi Ramazan ayında buralarda eskisi gibi namaz kılmak mümkün olmadı. Pek çok ülkede koronavirüse karşı alınan önlemler gevşetilirken ibadete de belli koşullar altında izin veriliyor. Telif hakkı EPA Image caption Mescid-i Aksa Müslümanlar için en önemli yapılardan biri Suudi Arabistan'da da benzer görüntüler vardı. Pazar sabahı Peygamber Mescidi olarak da bilinen Mescid-i Nebevi'de sabah namazı kılındı. Ülke genelinde 90 bin cami tekrar ibadete açıldı. Suudi Arabistan hükümeti milyonlarca kişiye gönderdiği SMS'lerle yeni ibadet kurallarını anlattı. Telif hakkı Reuters İslami İşler Bakanlığı, ibadet edecek kişilere aralarında iki metre mesafe bırakmalarını, sarılmamalarını ve el sıkışmamalarını tavsiye etti. Yetkililer, Müslümanlardan evlerinde abdest almalarını talep etti. Telif hakkı Reuters Image caption Suudi Arabistan da koronavirüse karşı önlemleri gevşetiyor Vaazların süresi 15 dakika ile kısıtlandı. Mekke'deki Mescid-i Haram ise kapalı kalmaya karar verecek. Hacıların tavaf ettiği Kabe'nin de içinde yer aldığı mekana her yıl milyonlarca kişi gidiyordu. BİLMENİZ GEREKENLER - Koronavirüs nedir? TÜRKİYE'DE SON DURUM - Hangi önlemler alındı? KORONAVİRÜS HARİTASI - Salgında son durum ne? SON VERİLER NEREDE? - Sağlık Bakanlığı'nın günlük tablosu BELİRTİLER - Koronavirüsten nasıl korunursunuz? VÜCUDA ETKİLERİ - İnsan bedeninde ne değişimlere yol açıyor? NASIL KORUNURSUNUZ? - Hangi önlemleri alabilirsiniz? COVID-19 VE GERÇEKLER - Koronavirüs hakkında inanmamanız gereken hurafeler MASKE YAPIMI - Grafiklerle: Evde koronavirüs maskesi nasıl yapılır? KORONAVİRÜS SÖZLÜĞÜ - Hangi terim ne anlama geliyor?

Mekke, Medine ve Kudüs’te camiler tekrar açıldı

 

Kudüs, Mekke ve Medine kentlerinde Müslümanlar için kutsal olan ve koronavirüs önlemleri nedeniyle kapatılmış camiler, tekrar açılmaya başladı.

Pazar sabah namazı için Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya çok sayıda kişi gitti.

Bazıları girişte “Allahu ekber” derken bazıları da yerleri öptü.

Mekanın iç kısmında virüsün yayılmasına karşı çeşitli önlemler de alındı.

Mescid-i Aksa ve diğer kutsal mekanlar Mart ortasından beri kapalıydı.

Mescid-i Aksa’ya girenler “Allahu ekber” dedi

Ramazan ayında buralarda eskisi gibi namaz kılmak mümkün olmadı.

Pek çok ülkede koronavirüse karşı alınan önlemler gevşetilirken ibadete de belli koşullar altında izin veriliyor.

Suudi Arabistan’da da benzer görüntüler vardı.

Pazar sabahı Peygamber Mescidi olarak da bilinen Mescid-i Nebevi’de sabah namazı kılındı.

Ülke genelinde 90 bin cami tekrar ibadete açıldı.

Suudi Arabistan hükümeti milyonlarca kişiye gönderdiği SMS’lerle yeni ibadet kurallarını anlattı.

İslami İşler Bakanlığı, ibadet edecek kişilere aralarında iki metre mesafe bırakmalarını, sarılmamalarını ve el sıkışmamalarını tavsiye etti.

Yetkililer, Müslümanlardan evlerinde abdest almalarını talep etti.

Suudi Arabistan da koronavirüse karşı önlemleri gevşetiyor

Vaazların süresi 15 dakika ile kısıtlandı.

Mekke’deki Mescid-i Haram ise kapalı kalmaya karar verecek.

Hacıların tavaf ettiği Kabe’nin de içinde yer aldığı mekana her yıl milyonlarca kişi gidiyordu.

BBC Türkçe


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.