image 2025 09 24 23 04 56

Esed’in bir yeraltı hapishanesi daha gün yüzüne çıktı!

Suriye güvenlik güçleri, Humus’un kuzeydoğu kırsalında, Ebu Hakfa köyü yakınlarındaki tarım arazilerinde uzun yıllar saklı kalmış bir yeraltı hapishanesi buldu

Devlet haber ajansı SANA’nın aktardığına göre, bu gizli tesis eski devlet başkanı Beşşar Esed döneminde sivillerin alıkonulduğu bir işkence merkezi olarak kullanılıyordu.

Doğu Humus güvenlik yetkililerinden Marvan Sultan, ortaya çıkarılan yapının yaşama elverişli olmayan bir mağarayı andırdığını belirtti. Sultan, burada kadınların, erkeklerin ve çocukların fidye veya siyasi baskı amacıyla tutulduğunu söyledi. Ayrıca bölgenin tarandığını, yeni toplu mezarların bulunabileceğini ve suçluların adalet önüne çıkarılacağını vurguladı.

Yerel halktan Fawaz Bloul, zindanın bulunduğu arazinin hükümet yanlısı Ulusal Savunma Güçleri milislerinden birine ait olduğunu ifade etti. Bloul, kapısında demir kilitler bulunan bu büyük mağaranın, fidye için rehin alınanların işkence gördüğü bir yer olduğunu söyledi. Kendisinin de daha önce aynı milisler tarafından kaçırıldığını aktardı.

Bölgede yıllar boyunca kaçırma olaylarının sıkça yaşandığını hatırlatan köylüler, güvenlik güçleriyle iş birliği yaparak geçmişteki ihlallerin izlerinin gün yüzüne çıkarılması için çalışmalara destek veriyor.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın