image 2025 06 04 20 29 39

Amerikan bombalarıyla saldırı: Cebaliye’de Hamdiya kardeşler katledidi!

Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliye bölgesinde bugün bir kez daha sivil bir ev hedef alındı. İşgalci İsrail ordusu, ABD yapımı hassas güdümlü bombalarla Baraş ailesine ait evi yerle bir etti. Saldırıda, aynı aileye mensup üç küçük kardeş çocuğu; Suhaib, Rahaf ve Rima Abdurrahman Hamdiya hayatını kaybetti.

İsrail, bu saldırıyı “tehdidi ortadan kaldırmak” bahanesiyle gerçekleştirdiğini açıkladı. Oysa gerçekte hedef, ne bir karargâhtı, ne bir silah deposu… Yalnızca uyuyan çocukların bulunduğu bir evdi.

Bu, İsrail’in uzun süredir sürdürdüğü sistematik bir politikanın parçası. Sivilleri “yan hasar” olarak gören işgal zihniyeti, her seferinde uluslararası hukuku çiğnemekte bir beis görmüyor. Ve her defasında, ABD yapımı bombalarla çocukları hedef alıyor.

ABD Sadece Seyretmiyor, Silah Veriyor

Gazze’nin üzerine yağan bu ölüm bombalarının üreticisi ABD. İsrail’in “hassas” vuruş dediği bu saldırılar, ABD’nin sessiz onayı ve askeri desteği olmadan mümkün değil. Dolayısıyla Cebaliye’de toprağa düşen çocuk bedenlerinden yalnızca İsrail değil, Batı da sorumludur.

Suhaib, Rahaf ve Rima’nın adı, işgalcinin korkularına hedef olmuş bir neslin temsilidir artık. İsrail bombaları yalnızca evleri değil, gelecekleri de yıkıyor. Ama her yıkımın ardından, bu topraklarda yeniden doğan bir direniş azmi var.

Gazze Sessiz Değil, Dünya Kör

Uluslararası toplumun sessizliği, İsrail’in cesaretini artırıyor. Çocuk cesetleri üzerinden “güvenlik” inşa etmeye çalışan bir devlet, meşruiyetini çoktan yitirmiştir. Bu son saldırı da gösterdi ki, İsrail için ne sivillerin hayatı ne uluslararası hukuk ne de insanlık önemli.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın