Suriye ayakta: Halk, Hz. Peygamber’e hakaret eden Dürzinin peşinde!

Suriye’de bir Dürzi liderin, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içerdiği bir ses kaydının yayımlanmasının ardından ülkenin çeşitli bölgelerinde protestolar devam ediyor

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, söz konusu ses kaydının sosyal medyada hızla yayılmasının ardından, özellikle Dürzi nüfusun yoğun yaşadığı bölgelerde geniş çaplı gösteriler düzenlendi. Göstericiler, olayla ilgili resmi bir açıklama ve sorumlular hakkında adli işlem yapılmasını talep ediyor.

Bazı kentlerde protestocular, yolları kapatarak sloganlar attı ve sorumluların yargılanmasını istedi. Güvenlik güçlerinin, bazı bölgelerde kalabalığın dağılması için müdahalede bulunduğu bildirildi.

Öte yandan, Dürzi toplumu içinden birçok dini ve siyasi figür, yayınlanan ses kaydının bireysel bir görüşü yansıttığını belirterek, olayın toplumsal barışı zedelememesi gerektiği yönünde çağrılar yaptı.

Yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ancak protestoların etkisi ve bölgedeki tansiyonun yüksek seyretmesi dikkat çekiyor. Gelişmeler yakından takip ediliyor.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın