yusuf el kardavi 01
yusuf el kardavi 01

Yusuf El Karadavi kimdir ? Fetvaları ile arkasından rahmet okutturur mu ?

Dünya Müslüman Alimler Birliğinin kurucusu ve eski başkanı Yusuf el-Karadavi 96 yaşında vefat etti. 

Ölüm haberinden sonra Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda ülke lideri Yusuf el-Karadavi için taziyelerini iletti. Afganistan’ın yeni hükümeti Taliban’da Karadavi için taziye mesajı yayınladı. Taliban, Allah’tan Karadavi için rahmet ve mağfirette bulundu.

Taliban’ın Yusuf el-Karadavi için yayınladığı taziye

Mısırlı Karadavi kimdir?

Yusuf el-Karadavi islami çalışmalarından ziyade verdiği fetvalar ile gündeme gelmiş ve tartışmalara neden olmuştu.

Yusuf el Karadavi, El Cezire’de yayınlanan programda Suriye’yle ilgili kan donduran sözler sarf etmişti. Esad yanlısı herkesin ayrım gözetilmeksizin “öldürülmesinin caiz olduğunu” savunan Karadavi, “masum olanların nasılsa ahirette hakkının verileceğini” söyledi. Bu sözler o dönem çok büyük tepki çekmişti. 

Bilindiği gibi Karadavi Afganistan’ı Amerikan işgali sırasında Müslümanların Amerikan ordusu saflarında katılabileceğine dair fetva vermişti. Bu fetva çok konuşulmuş ve döneminde ağır eleştirilere mutabık kalmıştı. O dönemde bu görüşleri Cihad alimleri tarafından topa tutulmuştu.

https://ketabonline.com/ar/books/45024/read?part=1&page=83&index=3204642

Karadavi 2015 yılında Afganistan’da Amerikan hezimeti belli olunca El Şark EL Katriyye Gazetesine kıvırma bir röportaj verdi. Röportajında yukarıdaki fetva sorulan Karadavi: Ben orada “Amerikan ordusundaki Müslüman bir asker, aynı inançtan biriyle savaştığı için özür dileyebilir” şeklinde komik cevaplar verdi. Karadavi ayrıca Allah’tan bağışlanma diliyorum diye de ekledi.

Olaydan 14 sene sonra kafirler o topraklarda yenildiği açığa çıkmışken böyle bir röportaj vermesi İslam dünyasının içini rahatlatmaya yetmedi. Aksi bir fetva ile tövbesini yaptığını da göstermedi. Amerikan Ordusunda savaşan Müslümanların öldürülmesine dair helallik bildiren hiçbir fetva kendisinden sadır olmadı.

https://www.al-qaradawi.net/node/569

Yusuf El-Karadavi’nin Erdoğan sevgisi

Karadavi Erdoğan seviciliği ile de tanınan bir isim. Seçimlerde Allah ve Cebrail’in hatta tüm meleklerinin Erdoğan’a destek verdiğini açıkladı. Şurası açıktır ki böyle bir bilgiyi ancak nas ile bilmek mümkündür.

Yusuf El-Karadavi’nin Erdoğan sevgisi

Karadavi’nin bilmeden boş boş konuşmasına bir örnek daha verecek olursak, İstanbul’un hilafetin merkezi olup orada hilafetin ikame edilmesinden bahsetmesi güzel bir örnek olur.

Yusuf El Karadavi’nin Erdoğan’ı överek seçimlerde bizzat Allah ve Cebrail a.s bütün meleklerin desteğini aldığını söylediği videosu.
Karadavi’nin boş konuşmaları saçmalıkları bu kadarlada sınırlı değil, Karadavi haddi aşarak, Peygamber S.A.V haşa yaşasa bugün Nato’ya katılır İslam ordularını da kayıtsız şartsız NATO’ya bağlardı yönündeki sözleri de bir dönem gündem olmuştu.

Peygamber S.A.V haşa yaşasa bugün Nato’ya katılır

El-Karadavi: “Muhammed S.A.V hayatta olsaydı, elini NATO’nun ellerine koyardı”

Karadavi’nin Rasulullah yaşasa Nato’ya biat ederdi sözlerini o dönem Filistin Yönetimi Evkaf Bakanı Mahmud el-Habbash dile getirmişti.
Bu sözleri hakkında Karadavi’nin açıklama yapmaktan çekindiği (2012) dönemin Arap basınında da yer aldı.

https://www.almasryalyoum.com/news/details/178264

Ayrıca Karadavi’nin Ümmetina Beynel Karneyn kitabında Humeyni ve İran’a İslam devleti lideri methiyeleri düzerek Hizbullah’ı övücü sözler sarfetmesi ilim camiasında oldukça eleştiri konusu olmuştu.

Doğruları ile yanlışları ile kendi gibilerin rahmet duaları arasında, bildiğini susmakdan öteye, bilmediğini konuşan bir ilim ehli daha Allah’ın karşısına hesap vermeye uğurlandı.

Yüce Allah’tan geride kalanlarına ibret almalarını dönüşün Allah’a olduğunu hatırlatıyoruz. Sapla samanın birbirine karıştırıldığı ahir zamanda İslam dininin ikrah ve maslahat maskesiyle hasara uğratıldığını ve Müslümanların vasat yolundan saptırıldığına şahit oluyoruz. İnna lillah ve inna ileyhi Raciun…

Kaynak: Mira Haber

 

İlginizi Çekebilir

Hz. Muhammed’e hakarete sessiz kalan İran yönetimi skandalı!

İran’da Hz. Muhammed’e hakaret etmek oldukça büyük bir suç ve beş yıla kadar hapis cezası …

Fransa, 18 yaşından küçük genci IŞİD üyeliğinden tutukladı

Fransız istihbaratı, IŞİD adına saldırı planı yapmakla suçladığı 18 yaşından küçük bir Müslüman genci gözaltına …