Filistin Yonetiminden Zor 266 2 41

Refah sakinlerine zorunlu göç kararı!

İsrail ordusu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bölgede yapılacak bir askeri operasyona hazırlık amacıyla bölge sakinlerine güney Gazze Şeridi’ndeki Refah bölgesinin doğu eteklerini boşaltma talimatı verdiğini duyurdu.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, El-Şoka belediyesi bölgesi ile El-Salam El-Ceniyna, Tabba Ziraa ve El-Boyouk mahallelerinde yaşayanlardan ve yerinden edilmiş insanlardan derhal bölgeyi terk etmelerini ve “genişletilmiş insani bölge” olarak adlandırdığı bölgeye doğru ilerlemelerini istedi. 

İsrail Yayın Otoritesi ayrıca ordunun, askeri operasyon hazırlıkları kapsamında bu sabah Refah’ın doğu bölgelerinde yaşayanları sınır dışı etmeye başladığını belirterek, ordunun bölge sakinlerine evlerini terk edip “genişletilmiş insani yardım bölgesine” gitmeleri çağrısında bulunan broşürler attığını da sözlerine ekledi.”

İsrail Ordu Radyosu da Refah’ın tahliyesine başlama kararının dün gece yapılan kabine toplantısında alındığını bildirdi.

İşgal ordusuna göre tahliye süreci Refah’ın doğu mahallelerinde yaşayan yaklaşık 100.000 Filistinliyi kapsıyor.

Uydu görüntüleri, İsrail ordusunun Refah sınırı yakınlarına yaklaşık 300 İsrail askeri aracını konuşlandırdığını ortaya çıkardı.

Nüfus nakil operasyonlarının başlamasıyla birlikte İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İsrail ordusuna derhal Refah’ı işgal etme çağrısında bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş insanı barındıran kentteki herhangi bir askeri operasyonun insani sonuçlarına ilişkin Amerika ve uluslararası uyarılara rağmen, bölgedeki Hamas tugaylarını ortadan kaldırma bahanesiyle Refah’ı işgal etme kararlılığını defalarca açıkladı.

Netanyahu, esir takası anlaşmasına varılsın ya da varılmasın, kuvvetlerinin Refah’a gireceğini birçok kez ifade etti.

Netanyahu ve bakanlarının tehditlerine karşılık Filistin direnişi, işgalcilere, kuvvetlerinin Refah’a girmesi halinde ağır bir bedel ödeyeceği tehdidinde bulundu.

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Erdoğan: “Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biriyiz”
Sonraki Amerika, bombaları ile katliamlara imza attığını doğruladı!

Bir Cevap Yazın