180914 F Pa987 001

Amerika, bombaları ile katliamlara imza attığını doğruladı!

İngiliz The Guardian gazetesi, İsrail’in 27 Mart’ta güney Lübnan’da 7 sağlık çalışanını öldüren baskında Amerikan silahı kullandığını ve o dönemde buna “sağlık görevlisi katliamı” olarak adlandırıldığını doğruladı.

The Guardian bugün yayınlanan bir raporda, İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün saldırı mahallinde ilk müdahale ekipleri tarafından ele geçirilen 500 kiloluk MPR bombası ve Amerikan yapımı ortak saldırı mühimmatının (JDAM) parçalarını incelediğini söyledi. 

Gazete, “JDAM” mühimmatlarının Amerikan havacılık şirketi Boeing tarafından üretilen, ağırlığı 500 ile 2000 pound arasında “aptal” olarak tanımladığı (güdümsüz) bombalara takılan ve Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) tarafından yönlendirilen hassas füzelere dönüştürülen güdüm kitleri olduğunu bildirdi. 

Bu mühimmatların İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki savaş çabaları için gerekli olduğunu ve ABD’den en çok talep edilen mühimmatlardan biri olduğuna dikkat çekti .

Lübnan’daki Habbariye saldırısında bulunan parçalar arasında, bombayı güdüm sistemine bağlayan “GDIM” mühimmatının parçaları ve motor kalıntılarının yanı sıra üzerinde “MPR 500 bombası” olduğunu belirten etiket bulunan bir parça da yer alıyordu.

Gazete, Lübnan’daki sağlık merkezine yapılan baskının, Amerika’nın İsrail’e askeri yardımı açısından sonuçları olması gerektiğini vurguladı.

Sağlık görevlileri katliamı

 

Lübnan Sivil Savunması, 27 Mart’ta İsrail’in güney Lübnan’ın El Habbariyeh kasabasındaki ambulans merkezine düzenlediği baskında 7 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail Hava Kuvvetleri, İslami Acil Durum ve Yardım Kurumu’na ait bir ambulans merkezini hedef aldı ve kasabadaki yerel bir yetkiliye göre, sağlık görevlileri içerideyken bu merkezin tamamen yok olmasına yol açtı.

Lübnan’da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıdan beş gün sonra İsrail, Gazze’de World Central Kitchen’da çalışan 7 yardım çalışanını daha öldürdü. Bu saldırı küresel öfkeye yol açtı ve İsrail bunu “ciddi bir hata” olarak nitelendirdi.

İsrail’in yasa dışı bir saldırıda Amerikan silahları kullandığının açığa çıkması, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’in yarın Salı günü Kongre’ye, İsrail’in Amerikan silahları kullanmasının Amerikan yasalarını veya uluslararası yasaları ihlal ederek Amerikan silahlarını kullandığı yönündeki bir rapor sunmasının planlandığı bir zamanda geldi. 

Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Güney Lübnan’daki El Habbariye’ye yönelik saldırının Blinken’in Kongre’ye sunduğu rapora yansıtılması gerektiğini söyledi.

Bugüne kadar 112 binden fazla şehit ve yaralı bırakan ve Tel Aviv’in geri getirilmesine yol açan Gazze Şeridi’ndeki savaşta İsrail’e maddi ve askeri destek veren Başkan Joe Biden yönetimine, Amerika Birleşik Devletleri içinde ve dışında eleştiriler artıyor. 

Kaynak: Mira Haber  
 

Öncesi Refah sakinlerine zorunlu göç kararı!
Sonraki Hamas: “Bu, tehlikeli bir gelişme”

Bir Cevap Yazın