Aljazeera 1712418569

İşgalci rejim El Cezire’nin Kudüs ofisine baskın düzenledi!

Kısa bir süre önce İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karei, bakanlık müfettişlerinin polis desteğiyle El Cezire’nin Kudüs’teki ofislerine baskın düzenlediğini ve ekipmanlarına el koyduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, X platformunda hükümetinin oybirliğiyle, kışkırtma kanalı olarak tanımladığı El Cezire’nin bürolarını kapatma kararı aldığını yazdı.

Daha sonra Netanyahu, El Cezire ofislerinin kapatılmasındaki rolü nedeniyle İletişim Bakanı’na teşekkür etti.

“El Cezire muhabirlerinin İsrail Devleti’nin güvenliğine zarar verdiğini ve askerlerimize karşı kışkırttığını” iddia etti.

İsrail Yayın Kurumu, Netanyahu’nun ofisinin, El Cezire’nin İsrail’deki ofislerini kapatma kararının Bakanlar Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edildiğini söylediğini aktardı.

Buna karşılık İsrail medyası, Benny Gantz başkanlığındaki resmi kampın bakanlarının adayı kapatma kararına ilişkin oylama oturumuna katılmadığını bildirdi.

Bu arada resmi İsrail radyosu, Mossad başkanı ve diğer yetkililerin takas anlaşması müzakereleri bitene kadar beklemeyi ve karara oy vermemeyi tavsiye ettiğini söyledi.

Kararda, yabancı bir yayın kuruluşunun devlet güvenliğine zarar vermesinin önlenmesine ilişkin kanuna dayanarak Ulaştırma Bakanı’na, El Cezire’nin Arapça ve İngilizce yayınlarının 45 gün süreyle durdurulmasına, El Cezire’nin İsrail sınırlarında bulunan ofislerini kapatılmasına, El Cezire’nin içerik yayınlamak için kullandığı ekipmanlara el konulmasına ve kanalın web sitesine erişimi kısıtlanmasına izin verildiği belirtildi.

Ulaştırma Bakanı, emirlerin Bakanlar Kurulu tarafından oylanıp onaylanmasının hemen ardından imzaladı.

Yanıltıcı ve iftira niteliğinde bir adım

El Cezire Network, İsrail hükümetinin El Cezire’nin İsrail’deki ofislerini kapatma kararını son derece yanıltıcı ve iftira niteliğinde bir adım olarak nitelendirdi.

El Cezire Ağı’nın açıklamasında, işgal hükümetinin Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle El Cezire’nin ofislerini kapatmasının ironik olduğu belirtildi.

El Cezire, İsrail’in bilgiye erişim hakkını ihlal eden bu suç eylemini kınadı.

Açıklamada,El Cezire’nin uluslararası sözleşmelerle garanti altına alınan hizmetlerini dünya çapında halka sunmaya devam etme hakkını teyit ettiği belirtildi.

Yetkili, “İsrail’in serbest basını, gazetecileri öldürerek ve tutuklayarak Gazze’deki savaş suçlarını örtbas etmek için baskılanması, görevimizi gerçekleştirmemizi engellemedi” dedi. 

Açıklamada, İsrail’in medya çalışmalarını düzenleyen profesyonel çerçeveleri ihlal ettiğimize ilişkin asılsız iddialarını kategorik olarak reddettiği yinelendi ve ağın Mesleki Onur Şartımızın içerdiği değerlere sıkı bağlılığı vurgulandı.

Medya ve insan hakları kuruluşlarına, İsrail yetkililerinin basına ve gazetecilere yönelik sürekli saldırılarını kınama çağrısında bulundu. El Cezire Network, “Haklarımızı ve ekibimizi korumak için uluslararası ve yasal kuruluşlar nezdinde her türlü yola başvuracağız” dedi.

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi İsrail: “Gazze’de çıkmaz sokağa ulaştık”
Sonraki ABD İsrail’e silah desteğini kesiyor mu?

Bir Cevap Yazın