İnanılmaz gerçek! İsrail askeri, Yahudiliğe geçen adamı vurdu!

Yahudiliğe geçen Filistinli bir adam, işgal altındaki Batı Şeria’daki bir İsrail yerleşiminin yakınında İsrailli bir yedek asker tarafından vurularak öldürüldü.

İsrail’in Ynet News haber ajansına göre, asıl adı Sameh Zeitoun olan 63 yaşındaki David Ben Avraham, perşembe sabahı İsrail askerleri tarafından arandıktan sonra çantasında bıçak bulunduğu gerekçesiyle, vurularak öldürüldü. 

Sameh Zeitoun doğumlu David Ben Avraham (63)

Bıçağın meşru müdafaa amaçlı olduğu bildirildi ve öldürüldüğü sırada onu herhangi birine saldırmak için kullandığına dair de bir kanıt yoktu.

Olay, işgal altındaki Batı Şeria’daki Beytüllahim’in güneyinde, Gush Etzion olarak bilinen yasadışı yerleşim birimlerinden biri olan Elazar yerleşimi yakınındaki bir otobüs durağında meydana geldi. 

Ben Avraham, 1929’da El Halil’deki ayaklanmalar sırasında 25 Yahudiyi kurtaran büyükbabasının onuruna Yahudiliğe geçmeye karar verdi.

Ynet’e göre Ben Avraham birkaç kez dönüşüm sürecini başlatmayı denedi ancak İsrail yetkilileri tarafından reddedildi. Sonunda İsrail’in Bnei Brak kentindeki bir programa kabul edildi. 

Uzun bir süreçten sonra Yahudiliğe geçerek adını değiştirdi. 

Tutuklanıp saldırıya uğradı

Ben Avraham, Filistin Yönetimi tarafından 2019’un sonlarında tutuklandığını ve 58 gün boyunca El Halil’de tutulduğunu ifade etti.

Ynet’in haberine göre o dönemde, “Beni El Halil’deki hükümet binasına koydular ve gardiyanlar herkese din değiştirdiğimi ve Yahudi olduğumu söylediler” şeklinde konuştu.

“Ne zaman mahkûmlar bana saldırsa, çok sert dövüyorlardı.” diye ekledi.

Filistinli din adamlarının kendisini dinine dönmeye ikna etmeye çalıştığını ancak bunu reddettiğini belirtti.

El Halil’deki yasa dışı İsrail yerleşimlerinin sözcüsü Noam Arnon’a göre Ben Avraham, din değiştirmesinin ardından İsrail vatandaşı olmak istedi ancak İsrail tarafından defalarca reddedildi ve görmezden gelindi. 

Arnon Perşembe günü;

“Yahudi arkadaşlar… onun için çabaladılar, ancak boşuna. İki dünya arasında yaşıyordu: Ona kırgın Müslüman dünyası ve onu asla kabul etmeyip sırtını dönen İsrail devleti.” diye anlattı.

Gazze’de savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria’da İşgalci İsrail güçleri veya yerleşimciler tarafından 350’den fazla Filistinli öldürüldü. 

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Katil İsrail, Nuseyrat Kampını kana buladı

Siyonist İsrail, Gazze’nin orta kesimindeki En-Nuseyrat Mülteci Kampı ve Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentine düzenlediği …

‘Mavi Marmara 2’ filosunun Gazze’ye çıkışı ertelendi

Filistinlilere yardım götürmek üzere Cuma günü Gazze Şeridi’ne doğru yola çıkacak olan gemi filosu, idari …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir