İsrail tünel birimi Batı Şeria’da tünel arıyor

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria’da “tünel birimi” kurdu

İsrail işgal ordusu, ‘Batı Şeria’daki yeraltı tünellerini tespit etmek’ gerekçesiyle askeri ve sivil uzmanlardan oluşan yeni bir birim kurdu.

İsrail, Şaron Ovası’ndaki Bat Hefer kentinde Aralık ayında tünel kazma sesleri duyulduğu iddiasının hemen ardından ekibi kurduğunu bildirdi. 

Batı Şeria’nın kuzeybatısındaki Tulkarim şehrinin karşısında yer alan Bat Hefer’de bazı Yahudiler, evlerinin altından tünel kazma sesleri duyduğunu iddia etmişti.

Bat Hefer Belediyesi, şikayetlerin ardından 5 kez inceleme yapmış fakat herhangi bir tünel ya da kazı çalışması bulamamıştı. Buna rağmen kurulan tünel biriminin, baskı ve zulmün iyice arttığı Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik ne tür bir eylem için kullanılacağı bilinmiyor. 

Gazze’de 2,5 km tünel imha edildi

İşgalcilerden pazar günü yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyiyle güneyini bağlayan yeraltı tünelinin 2,5 kilometrelik kısmının imha edildiği söylendi. Bunun, Hamas’ın kullandığı en büyük tünel hatlarından biri olduğu iddia edildi. 

İsrail, Batı Şeria’da sık sık şafak baskınları ve hukuksuz tutuklamalarla Filistinlileri taciz ediyor, İsrail askerleri kimseye hesap vermeden sivillere ateş edip öldürüyor. Yeni kurulan tünel biriminin bu tacizleri daha da arttırmasından endişe ediliyor. 

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı rakamlara göre, İsrail ordusunun terör saldırılarında Gazze’de 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın en az 31 bin 819 kişi öldürülürken, 713 bin 934 kişi de yaralandı. 

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de İsrail güçleriyle yasadışı Yahudi istilacıların saldırılarında 434 Filistinli hayatını kaybetti.

Bir Cevap Yazın