Yeni video: Siyonist rehine, “Burada ölmek istemiyorum!”

Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, 7 Ekim’de esir alınan Siyonist Elkana Bohbot’a ait yeni bir video yayınladı.

Cumartes günü El Kassam Tugayları’nın resmi hesabı, siyonist rehine Bohbot’a dair görüntüler yayınladı. Yayınlanan bu video, son bir ay içinde Bohbot’un görüntülerinin yer aldığı üçüncü kayıt olarak dikkat çekti.

Hamas, İsrail’in ateşkesi bozmasından bu yana her hafta bir rehineye ait video servis ediyordu. Daha önceki görütülerde bunu Hamas’tan kendisinin istediğini söyleyen Bohbot, bu kez yayımlanan videoda da bir ateşkes sağlanması için Siyonist hükümete yalvardı.

İşgalci İsrail yetkililerine göre halen Gazze’de 59 rehine bulunuyor; bunlardan 24’ünün hayatta olduğu tahmin ediliyor. Bu kişilerin 20’sine dair hayatta olduklarını gösteren görüntüler ya da mesajlarla doğrulama yapıldığı belirtiliyor.

Hafta başında, Filistin İslami Cihad örgütü, başka bir Siyonist rehine olan Rom Braslavski’ye ait ilk videoyu yayımladı. Braslavski, esaret altında yaşadıklarını anlatarak kendisine şu ana kadar hiçbir yardım etmeyen Netanyahu’dan yardım istemişti.

Geçtiğimiz Perşembe günü Hamas, işgalci İsrail’in sunduğu son teklifi reddettiğini açıkladı. Hamas yetkilileri, bu teklifin bebek katili Başbakan Binyamin Netanyahu’nun siyasi çıkarlarına hizmet etmeye yönelik kısmi bir anlaşma olduğunu ifade etti.

Hamas’ın üst düzey siyasi yetkililerinden Halil el-Hayye, örgütün tüm rehinelerin serbest bırakılmasını, belirli sayıda Filistinli mahkumla takas edilmesini, katil İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesini ve yeniden inşa sürecinin başlatılmasını içeren kapsamlı bir anlaşma talep ettiğini yineledi.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın