Kahve Dunyasi

Gazze açlıktan ölürken, Kahve Dünyası’ndan Yahudilere özel ‘Hamursuz Pasta’ jesti!

Kahve Dünyası’ndan işgalci İsrail’e destek jesti. Geçtiğimiz haftalarda Yahudilerin kutladığı ‘Hamursuz Bayramı’na’ özel hamursuz pasta çıkardı.

Siyonist İsrail devletinin Müslüman Filistin halkına zulmettiği ve on binlercesini katlettiği bir dönemde, Müslüman bir ülke olarak kabul edilen ve Türk Malı olarak bilinen Kahve Dünyası markasının, Yahudi bayramı olan Pesah’a özel Hamursuz Pasta çıkarması vicdan sahibi vatandaşlarının tepkisini çekti.

Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren kullanıcılar. Kahve Dünyası’na boykot çağrısı yaptı. Kahve Dünyası ise konuya dair henüz bir açıklama yapmadı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları; “Acaba bizim dini bayramlarımıza özel pasta çıkarmışlıkları var mıdır, merak ediyorum. Bu nasıl bir yaranma çabasıdır? Onlara yaranmaya çalışırken Türk halkının tepkisini çekebileceğinizi düşünmüyor musunuz?

HAMURSUZ BAYRAMI NEDİR, NELER YAPILIR?

Yahudilerin kölelikten özgürlüğe yolculuğunu konu alan Yahudi bayramı Hamursuz (Fısıh) Bayramı yaklaşıyor. Ramazan’da Gazze’de Müslümanları ölüm orucuna maruz bırakan İsrail büyük bir keyifle Hamursuz Bayramı’nın gelmesini bekliyor. Peki nedir bu Hamursuz Bayramı?

Mayalı yiyecekler veya arpa, çavdar, yulaf, buğday veya kılçıksız buğdaydan yapılan malzemeler içeren yiyeceklerin yasak kılındığı Hamursuz Bayramı’nda bazı Yahudiler, baklagillerden ve mısır gibi diğer tahıllardan da uzak duruyor.

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi ABD’den ülkelere çağrı: Suriye kamplarındaki vatandaşlarınızı geri alın!
Sonraki Pentagon duyurdu! Liman inşaatı bitti

Bir Cevap Yazın