Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor

Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail çatışmasıyla ilgili kampüste düzenlenen savaş karşıtı öğrenci protestolarına sahne oldu. Geçtiğimiz günlerde üniversite başkanının öğrencileri polis şiddeti ile portestolara son verdirmek istemesi kargaşaya yol açtı. 

Yaşanan arbede, şiddet ve tutuklamalar Columbia Üniversitesi Profesörü ve tarihçi Raşid Halidi ile birlikte birçok profesörü harekete geçirdi. Halidi, yaptığı açıklamada, Vietnam Savaşı’na da atıfta bulunarak, halkın ve öğrencilerin sesinin savaşın sona ermesinde ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

“Vietnam Savaşı durdu çünkü halk ona karşı çıktı ve buna önderlik eden insanlar öğrenciydi” diyen Halidi, günümüzdeki öğrenci protestolarının da benzer bir etkiye sahip olabileceğini savundu.

Gazze’ye bomba atan her uçak Amerikaya ait! 

Ayrıca, Gazze’de masum halkı bombalayan her savaş uçağının ABD’ye ait olduğunu ve bu mühimmatlerın Amerika halkının vergilerinden finanse edildiğinin altını çizen Halidi’nin konuşması öğrenciler ve diğer akademisyenler tarafından desteklendi.

Halidi’nin açıklaması, Columbia Üniversitesi’ndeki savaş karşıtı protestoların daha geniş bir bağlamda değerlendirilmesine olanak tanıyor.

Kaynak: Mira Haber  

Öncesi Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği
Sonraki Doha’daki Hamas ofisinin kapatılacağı iddia edildi

Bir Cevap Yazın