turkiye-cumhuriyeti-bagimsiz-degil-mi-07

Türkiye Cumhuriyeti bağımsız değil mi?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam aleminin beklentilerini boşa mı çıkardı? Yoksa Türkiye Cumhuriyeti’nin elini kolunu bağlayan gerekçeleri mi var? Uluslararası arenada hareket kabiliyetleri kısıtlayan ve dış politikada bağımsızlığa gölge düşürücü unsurlar mı? İşte bütün bu sorular son dönemde İsrail zulmü karşısında beklenen tavrı gösteremeyen Türkiye’nin dış politikasını tekrar gözden geçirmeye ve sorgulamaya itiyor.

 

“İslam’ın öncü lideri” olarak nitelendirilen ancak Filistin’de yaşanan insanlık dramına kınama ve eleştiriden başka somut bir adım göremediğimiz Cumhurbaşkanı İslam dünyasında da eleştirilerin odağı oldu. İslam aleminde “Erdoğan hayal kırıklığı” zaten sahipsiz olan İslam ümmetinin hakikatten uzak bir tutku yaşadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Türk Milleti olarak, Gazze’de hergün, her dakika kadın ve çocukların katledilişini, seyir dahi edemeyecek bir duruma gelmiş durumdayız. 

turkiye-cumhuriyeti-bagimsiz-degil-mi-06İsrail-Filistin Savaşının seyrini tamamıyla değiştirmek “Güçlü Türkiye” sloganıyla öne çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tasarrufundayken, bu soykırıma “açıklama ve kınama ile yetinip” müdahale edememesi “Türkiye Cumhuriyeti’nde pek değişen bir şey yok acaba önceki dönemlerdeki gibi Türkiye bağımlı bir ülke mi?” sorusunu tekrar gündeme getirdi.

Haklı olarak elimizde olmayan nedenleri zaman zaman sıralayan Cumhurbaşkanı sayın Tayyib Erdoğan’a “elimizde olduğunu zannettiğimiz” kadarıyla bir kaç soru yöneltmeyi yerinde buluyoruz.

  1. Konya’da hala eğitim alan İsrail’li pilotları ülkeden kovma bizim elimizde değil mi?

turkiye-cumhuriyeti-bagimsiz-degil-mi-01

2. İsrail’e giden ticaret gemilerine geçiş izin vermemek bizim elimizde değil mi?

turkiye-cumhuriyeti-bagimsiz-degil-mi-02

3. İşgalci İsrail’e karşı Hava sahasının kapatmak bizim elimizde değil mi?

turkiye-cumhuriyeti-bagimsiz-degil-mi-03

4. Bir çok İslam ülkesini ve Müslüman halkları bombalamak için üss olarak kullanılan ABD’nin Ortadoğu’ya müdahale etmek için çöreklendiği İncirlik üssünü kapatmak bizim elimizde değil mi?

turkiye-cumhuriyeti-bagimsiz-degil-mi-04

5. Kürecik üssünü kapatmak bizim elimizde değil mi?

turkiye-cumhuriyeti-bagimsiz-degil-mi-05

6. Yoksa gerçekten hiçbirşey bizim elimizde değil mi? Uyutuluyor muyuz? Tam bağımsız ve güçlü Türkiye hayal mi?

Kaynak: Mira Haber 


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.