İsrailliler

İsrail Toplumu Gerçeklere Kör: Gazze Nefreti Kitle Psikozuna Dönüştü

Kudüs İbrani Üniversitesi’nin son araştırması, İsrail halkının tamamına yakınının Gazze’de masum siviller  bulunmadığı inancını paylaştığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, İsraillilerin %64’ü ülkenin Yahudi nüfusunun çoğunluğu dahil “Gazze’de masum yok” görüşünde.

Siyasi yelpazede bu görüş, mevcut hükümet yanlılarının %87’sinde, sağcıların %73’ünde, merkezdekilerin %63’ünde ve kendini solcu olarak tanımlayanların bile %30’unda yaygın.

Bu tablo, İsrail genelinde Gazze halkına karşı duyulan nefretin ve insanlık dışı yaklaşımın boyutlarını gözler önüne seriyor.

Gazze’de bebeklerin ve çocukların bile hedef alınmasını meşru gören bu hastalıklı zihniyet, İsrail’in kendi halkına uyguladığı beyin yıkama propagandasının başarıyla sonuca ulaştığını gözler önüne seriyor.

İsrail, kendisini sürekli haklı ve mağdur göstererek halkını buna inandırmayı başarmış; böylece toplumun, gerçekleri görmesini engellemiştir.

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın