18:07 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

HTŞ ile TSK çatıştı mı? Olayların iç yüzü

M4 karayolunda günlerdir süren protestolar çatışmaya dönüştü.

Rusya’nın bölgede devriye atmasını istemeyen göstericiler panzerlerin önünde protesto gösterisi düzenledi. Bir göstericinin panzerin üzerine çıkması ile Türk askeri ateş açtı. Göstericilerin daha da galeyanı artınca çıkan arbedede silahlar patladı iki kişi olay yerinde can verdi.

Olayın ardından halk daha da öfkelenip bölgeye hücum etti. Gelenlerin arasında eli silahlı bazı kimseler dikkat çekti. Panzerlere doğrudan ateş açıldı. Geriye çekilen panzerlere TSK İHA’larının destek verdiği görüldü.

Bölgeye gelen dozerler yolu kapattı. Kamyonlar yola mıcır döktü. Göstericiler kurulan barikatları devirip ateşe verdi. Bu sırada silah sesleri tekrar yükseldi.Göstericilerin üzerine sürülen bir panzer ateşe verildi. Göstericilerin dağılması amacı ile havadan ateş açıldı. Moloz yığınlarına açılan ateşte şaziye parçalarından yaralananlar oldu. Kirpi aracı ile olay yerine gelen TSK birimleri yaralı askerleri panzerden çıkardı.

Akşam saatlerine doğru olaylar duruldu. TSK yetkilileri ile İdlib’in yönetimini sürdüren Hükümet el-İnkaz (Kurtuluş Hükümeti) bir araya geldi. İki buçuk saat süren toplantıda olayda hayatını kaybeden 6 kişinin durumu görüşüldü. İtidal üzerinde birleşildi.

Bugün sabah 11’de tekrar bir araya gelen Hükümet el-İnkaz ve askeri yetkililer ile Tahrir’uş Şam kurmayları M4’ün genel durumunu ve gerginliği değerlendirdi.

HTŞ kaynakları toplantıda İdlib halkının Rus devriyesinden duyduğu rahatsızlığı gündeme getirerek, olayları kaşımaya ve büyütmeye çalışan bazı kesimlere prim verilecek fevri davranışlara izin verilmeyeceklerini yeniledi. TSK birimleri bunun göz önüne alınarak gerekli tedbirlerin alınacağı teminatını verdi.

Kaynak: Mira Haber

DİĞER GELİŞMELER