7 yildir unutulmayan aci baniyas ve el bayda katliami 02
7 yildir unutulmayan aci baniyas ve el bayda katliami 02

Unutulmayan acı: Baniyas ve el-Bayda katliamı

Esed rejimi ve ona bağlı milislerin 2 ve 3 Mayıs 2013 tarihlerinde al-Bayda ve Baniyas şehirlerinde en az 248 kişiyi katletmişti.

2 Mayıs 2013’te, ertesi güne kadar süren el-Bayda ve Ras al-Naba katliamı Suriye’de çatışmaların başlamasından bu yana görülen en korkunç kitlesel kısa yoldan katledilen vakalarından biri oldu.

Esed rejimi al-Bayda ve Baniyas’ta askeri operasyon yaptığını kabul etti, ama kendine bağlı milislerin yalnızca “teröristleri” öldürdüklerini söyledi. Belgeler ise söylediklerinin tam tersini ortaya koyuyor. Terörist olarak isimlendirdikleri sivillerden başkaları değildi.

Olaya tanık olan aileler, gözleri önünde silahsız akrabalarının Esed rejimi ve hükümet yanlısı milisler tarafından nasıl kurşuna dizildiklerine dair korkunç anları anlattı.

Beşar Esad’ın Alevi milisleri, aileleri önünde bebekleri katletti ve onları Baniyas’taki Al-Bayda köyündeki çöp kutularının önüne attı.

Baniyas’ta üst üste yığılan cesetler

İnsan hakları savunucuları ve köy sakinleri askerlerin daha sonra komşu Baniyas’ın iki Sünni semtine girdiklerini söylüyor.

Baniyas’ta olanların ardından çekilmiş fotoğraf ve videolar korkunç. Bazıları tanınamayacak hale gelmiş kadın-erkek ve çocuklar üst-üste yığılmış. Ailece öldürülmüş gibi görünüyorlar.

Resim

Resim

An image from Bayda, Syria, released by a group, the Syrian Revolution Against Bashar Assad.Kaynak: Mira Haber

 

İlginizi Çekebilir

Hz. Muhammed’e hakarete sessiz kalan İran yönetimi skandalı!

İran’da Hz. Muhammed’e hakaret etmek oldukça büyük bir suç ve beş yıla kadar hapis cezası …

Fransa, 18 yaşından küçük genci IŞİD üyeliğinden tutukladı

Fransız istihbaratı, IŞİD adına saldırı planı yapmakla suçladığı 18 yaşından küçük bir Müslüman genci gözaltına …