Ffxdd

Hizbullah Metulla’yı vurdu, 2 İsrail askeri öldü

İşgal ordusu, Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyinden, sınırdaki Metulla’da askeri bir bölgeye dün gerçekleştirdiği dron saldırısında iki subayın öldürüldüğünü kabul etti 

İsrail medyasında ‘zor bir güvenlik olayı’ olarak tanımlanan saldırıda ölen iki subayın 6551 nolu Devriye Taburu’na ait olduğunu söyledi.

Hizbullah dün, İsrail askerlerinin Metulla’daki mevzilerine İHA ile hava saldırısı düzenlediğini açıklayarak, işgal askerlerin vurulduğunu duyurdu.

Hizbullah ayrıca, İsrail’in şafak vakti Doğu Lübnan’daki Bekaa bölgesini hedef alan baskınına karşılık olarak işgal altındaki Golan’daki Nafah üssünde bulunan İsrail Golan Tümeni karargâhını Katyuşa füzeleriyle bombaladığını duyurdu.

Öte yandan İsrail uçakları, Lübnan’ın güneyindeki Cebel el-Rayhan bölgesi ile Ayta el-Şaab ve Sarbin kasabalarına 5 ayrı saldırı düzenlerken, çok sayıda sınır kasabasının çevresi de İsrail topçu bombardımanına maruz kaldı.

İşgal ordusunun kuzey bölgesi eski komutanı Asher Ben Lulu, “Hizbullah’ın kuruluşundan bu yana elde ettiği en büyük başarı, İsrail ordusunun Lübnan’dan çekilmesidir. İkinci en önemli başarı ise İsraillilerin sınır dışı edilmesidir. Mevcut savaşta İsrail’in kuzeydeki gerici politikasını değiştirmesi gerekiyor” dedi.

Öncesi İsrail ateşkes değil, kan istiyor!
Sonraki Katil İsrail, Gazze’nin Mısır sınır kapısını ele geçirdi

Bir Cevap Yazın