Adsiz Tasarim 20240509 201911 0000

İsrail genelkurmayı ümitsiz: Sinvar ve Deif’i bir türlü öldüremedik!!

İsrail eski genelkurmay başkanı Aviv Kochavi: Deif ve Sinwar’a suikast düzenlemede başarısız olduk, rehineleri geri getirmenin tek yolu savaşı bitirmektir

İşgal ordusunun eski Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Hamas hareketinin lideri Yahya Sinvar ve El Kassam komutanına yönelik başarısız suikast girişimlerini dile getirerek, rehinleri kurtarmanın tek yolunun Gazze’de savaşı sonlandırmak olduğunu söyledi. 

Kochavi, El Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ni çevreleyen Yahudi yerleşimlere başlattığı Aksa Tufanı operasyonundan yaklaşık 9 ay önce görevinden ayrılmıştı. Ancak birçok İsrailli, onu bu saldırıların sorumlusu olarak görüyor. 

Kochavi: “İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki savaşını durdurmadan kaçırılan insanları geri getirmenin bir yolu olduğunu düşünmüyorum.”

Gazze’deki Filistin direnişi ile işgalciler arasında Katar, Mısır ve ABD’nin arabuluculuğuyla, esir takası ve 7 Ekim’de başlayan saldırıların durdurulması konusunda bir anlaşmaya varmak için aylardır dolaylı müzakereler yürütülüyor.

Ancak İsrail, Gazze’yi boşaltma planından geri adım atmadığı için anlaşma sağlanamıyor.

Biz İran’la savaşa hazırlandık 

Kochavi, “İnsanlar, Neden Gazze konusunda daha önce hiçbir şey yapmadınız? diye sorabilir. Biz orduyu İran’la muharebeye hazırladık. İtiraf etmeliyim ki Gazze Şeridi’ni ve Hamas’ı varoluşsal bir tehdit olarak görmedik ve sahadaki strateji şuydu: İran’a ve kuzey arenasına odaklanın.”

Muhammed Al-Deif ve Yahya Sinvar’a yönelik başarısız suikast girişimleri

Kochavi, 2021’de Hamas’ta bir değişim fark ettiklerini söyledi:

“Hamas lideri Yahya Sinvar’a ve El Kassam Tugayları başkomutanı Muhammed El Deif’e suikast girişiminde bulunmamızın nedeninin bu olduğunu ifade edebilirim. Onları öldürmek için aylarca çalıştık ama başaramadık.”

Kochavi, kuzeydeki Hizbullah tehdidine ilişkin; “Hizbullah’la savaşı bitirmenin tek yolu Gazze’deki savaşı durdurmaktır. Kuzeyde istenilen duruma diplomatik kanallardan ulaşacağımıza inanmanın zor olduğunu, diğer seçeneğin ise askeri operasyon olduğuna inanıyoruz” dedi. 

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Türkiye’nin açtığı hastane İsrail terör kampına dönüştü!
Sonraki Arap halkları uyanıyor: “Yöneticilerimiz tam bir Siyonist!”

Bir Cevap Yazın