İsrail: Netanyahu hükümeti devrilecek!

İsrailli Kan haber kanalı, Filistin direnişiyle İsrail arasında bir esir değişimi anlaşmasına varılamamasının, Benjamin Netanyahu liderliğindeki savaş hükümetini çökme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını söyledi.

Devlet Yayın Otoritesi’ne bağlı kanal, Savaş Konseyi’ndeki iki Bakan Benny Gantz ve “Devlet Kampı” bloğundan Gadi Eisenkot’un olağanüstü hal hükümetinden istifa edeceğini, bunun da mahkum değişimi konusunda anlaşmaya varılması durumunda hükümetin çökmesine yol açacağını ekledi. 

Hükümet koalisyonunun üyelerinin çoğunun müzakerelerin çıkmaza girdiğine inandığını ve yakın zamanda bir anlaşmaya varma şansının zayıf olduğunu ekledi.

İsrail kanalı ayrıca, geçtiğimiz çarşamba günü esir değişimi konusunu ele alan savaş konseyi toplantısının, anlaşmaya varma şansının çok zayıf olduğu izlenimini verdiğini söyledi.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Benny Gantz ve Gadi Eisenkot, özellikle Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplar tarafından tutulan İsrailli mahkumların iadesi konusunda Netanyahu ile açık bir anlaşmazlığa düştü.

Gantz, mahkumların kurtarılması için anlaşma yapılması talebiyle defalarca gösterilere katıldı ve önceki raporlar, Netanyahu’nun kendisini bu bağlamda müzakerelerin dışında bıraktığını, ayrıca Hamas ile bir takas anlaşması yapılmasını desteklediğini ve Refah işgalinin ertelenmesinden yana olduğunu gösteriyordu. 

Birkaç gün önce hem İsrail ordusunun eski genelkurmay başkanı Eisenkot hem de muhalefet lideri Yair Lapid , İsrail’in şantaja uğradığını ve İsrail’in rehinesi haline geldiğini düşünerek Binyamin Netanyahu’nun sağcı hükümetine sert bir saldırı başlattı. 

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Arap halkları uyanıyor: “Yöneticilerimiz tam bir Siyonist!”
Sonraki Cübbeli taht yarışı hırsına hadis yalancılığı ile damga vurdu!

Bir Cevap Yazın