Ekran görüntüsü 2025 05 18 125235

Gazze’de çadır kampı vuruldu: Onlarca masum yanarak can verdi!

İsrail işgal Hava Kuvvetleri, gece saatlerinde Gazze’nin güneyinde sivillerin sığındığı bir çadır kampını hedef aldı. Gerçekleştirilen füze saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil feci şekilde yaşamını yitirdi.

Görgü tanıkları, saldırı sonrası çadırların alev aldığını ve içerideki insanların kaçacak yer bulamadığını aktardı. Hayatını kaybeden sivillerin bedenleri büyük ölçüde yanmış halde bulundu. Olay yerinden gelen görüntüler, saldırının ne kadar yıkıcı olduğunu gözler önüne seriyor.

photo 2025 05 18 12 53 33

Filistinli yetkililer ve sağlık ekipleri, kampın daha önce güvenli bölge olarak ilan edildiğini belirterek, sivillerin özellikle bu bölgeye yönlendirildiğini vurguladı.

Hamas yaptığı açıklamada saldırıyı “kasıtlı bir sivil katliam” olarak nitelendirerek şunları kaydetti:

  • “İsrail ordusu, sivillerin barındığı çadırları bilerek hedef almış, insanlar diri diri yakılmıştır.”

  • “Bu saldırı, Netanyahu hükümetinin işlediği yeni bir savaş suçudur.”

  • “ABD’nin İsrail’e verdiği destek, bu yaşananların sorumluluğunu da beraberinde getirmektedir.”

  • “İslam ülkelerini derhal harekete geçmeye çağırıyoruz. Bu vahşetin durdurulması için artık bir şeyler yapılmalıdır.”

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın