austin-in-hastaneye-kalda-ra-lmasa-hakka-nda-soruaturma-01

Ukrayna’ya yardım artıyor: Yeni destek paketi açıklandı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna’ya 6 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi sağlanacağını duyurdu. Bu uzun vadeli güvenlik yardımı paketi, Ukrayna’nın hava savunma sistemlerini güçlendirmeye, insansız hava araçları ve mühimmat stoklarını yenilemeye ve kritik altyapıyı korumaya yardımcı olacak.

Paketin içeriği şu şekilde:

Patriot ve NASAMS hava savunma sistemleri için kritik önleyiciler: Bu sistemler, Ukrayna’nın şehirlerini ve altyapısını Rus hava saldırılarından korumaya yardımcı olacak.

Daha fazla insansız hava aracı sistemi ve destek ekipmanı: Bu insansız hava araçları, Ukrayna’nın savaş alanındaki istihbarat toplama ve keşif yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olacak.

Önemli miktarda topçu mühimmatı ve havadan karaya mühimmat: Bu mühimmat, Ukrayna’nın savaş alanındaki topçu ve tanksavar silahlarını kullanmaya devam etmesini sağlayacak.

Bakım ve onarım desteği: Bu destek, Ukrayna’nın mevcut silah ve ekipmanlarını sahada çalışır durumda tutmasına yardımcı olacak.

Austin, Ukrayna’ya 61 milyar, İsrail’e 26 milyar dolarlık askeri yardımın da yer aldığı toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketini onaylayan Kongre’ye ve ABD Başkan’ı Joe Biden’a da teşekkür etti.

95 milyar dolarlık dış yardım paketi

Başkan Biden, bu hafta Kongre’nin her iki kanadından geçerek masasına gelen 95 milyar dolarlık dış yardım paketini dün imzalayarak onaylamış, ardından da Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık acil askeri yardım yapılacağını duyurmuştu.

Bu yeni yardım paketi, ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı toplam askeri yardımı 30 milyar dolara çıkarıyor. ABD ayrıca Ukrayna’ya insani yardım ve mali destek de sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

Pentagon duyurdu! Liman inşaatı bitti

Pentagon, insani yardımları denizden ulaştırmak amacıyla Gazze sahiline deniz üstüne kurulacağını açıkladığı geçici liman inşaatının …

Images 37

ABD İsrail’e silah desteğini kesiyor mu?

İki İsrailli yetkilinin verdiği bilgiye göre, Biden yönetimi geçen hafta İsrail’e ABD yapımı mühimmat sevkiyatını …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir