Suriye’de yine kan: Patlamada 7 çocuk öldü

Bölgesel haber kaynaklarının bildirdiğine göre, Cumartesi günü Suriye’nin güneyindeki Dera vilayetinde bir “patlayıcı cihazın” infilak etmesi sonucu yedi çocuk hayatını kaybetti.

Haber ajansı SANA’nın bir polis kaynağına dayandırdığı haberine göre, Sanamayn kentinde teröristler tarafından yerleştirilen patlayıcının patlaması sonucu “yedi çocuk” öldü “ve biri kadın iki kişi de yaralandı”.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi savaş gözlemcisi ise farklı bir sonuç vererek, patlamada “farklı yaşlardaki sekiz çocuğun öldüğünü, bir çocuğun da yaralandığını” söyledi.

İngiltere merkezli gözlemci, milislerin bölgede kimliği belirsiz bir kişiyi hedef almak amacıyla cihazı yerleştirmekle suçlandığını söyledi.

Daraa, 2011’de Beşar Esad rejimine karşı ayaklanmanın beşiğiydi ancak Rusya’nın desteklediği ateşkes anlaşmasıyla 2018’de rejim kontrolüne geri döndü.

Eyalet o zamandan bu yana cinayetler, çatışmalar ve zorlu yaşam koşullarıyla boğuşuyor.

Aşırılıkçıları ve yabancı orduları da içine çeken ölümcül bir çatışmaya dönüşen Suriye’deki savaş, 507.000’den fazla insanı öldürdü, milyonlarca insanı yerinden etti ve ülkenin altyapısını ve sanayisini yıprattı.

Kaynak: Mira Haber


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın