Cevlani’den Kahtani’ye ağlamaklı veda: “Yaşananlar sebebiyle kınanmayacaksın”

Cevlani, Cuma günü suikaste kurban giden sağ kolu Ebu Maria Kahtani’ye veda konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Cevlani, Kahtani’nin Allah yolunda savaşan mücahitleri hedef alan zalimlerle mücadelesini ve son günlerindeki hayırsever tavrını anlattı.

Cevlani konuşmasında şunları söyledi:

  • “Yaşananlar sebebiyle kınanmayacaksın Ebu Maria, Allah’ın izniyle. Allah’a yemin olsun ki, her şeye rağmen kavuşacağız. İnşallah, Allah yolunda savaşan mücahitleri hedef alan her zalimin yakasına yapışacağız.”
  • “Allah’ım sen ona rahmet et, kabirini genişlet, cennetinin en yüksek mertebesine koy, ehline sabır ver.”
  • “Elhamdulillah Allah azze ve celle onun için en güzel ve en iyi sonu hazırladı. Aramızda özlem dolu ayrılık başladı şimdi.”
  • “Son günlerinde yalnızca hayr üzere konuşurdu ve sanki insanlara kendisini hayr üzere hatırlayacakları şekilde veda ediyordu.”

Suikastin sorumlusu kim?

Suikastin sorumlusunun kim olduğu şu an için bilinmiyor. Muhalif kanallar Cevlani’yi, HTŞ ise IŞİD’i suçluyor. IŞİD ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Genellikle IŞİD gerçekleştirdiği saldırıları üstleniyor.

Öte yandan, olayın gerçekleştiği İdlib bölgesinde güvenlik seviyesinin yüksek olduğu, kapısında korumalar ile korunmakta olan bir evde IŞİD’in böyle bir saldırı yapma ihtimali oldukça düşük görünüyor.

Kahtani’nin öldüğü söylenirken serbest bırakılmıştı

Ebu Maria Kahtani, geçen yıl Heyet Tahrir-u Şam (HTŞ) tarafından casusluk soruşturması kapsamında görevden alınıp tutuklanmıştı. İdlib’in çeşitli bölgelerinde uzun süredir devam eden protestoların ve yükselen seslerin ardından Kahtani, diğer tutuklu komutanlar gibi geçtiğimiz günlerde suçsuz bulunup serbest bırakıldı.

Ancak Kahtani’nin serbest bırakılması, HTŞ’nin tutuklu komutanlara yönelik muamelesine dair endişeleri yeniden gündeme getirdi. Kahtani’nin serbest bırakıldığı dönemde, cezaevinde işkence sonucu öldüğü yönünde haberler ortalıkta dolaşıyordu.

HTŞ, Kahtani’nin ölümüne dair haberleri yalanladı ve Kahtani’nin sağlıklı bir şekilde serbest bırakıldığını duyurdu.

Ancak Kahtani’nin tutukluluk süreci ve serbest bırakılmasıyla ilgili hala birçok soru işareti var. Serbest kaldıktan sonra adeta sus-pus edilen Kahtani’nin işkenceye maruz kalıp kalmadığı, HTŞ’nin tutuklu komutanlara yönelik tutumu ve Kahtani’nin ölümüne dair haberlerin çelişkiler barındırması şüpheler yumağını büyütüyor.

Saldırının daha ilk dakikalarında saldırganın kimliği dahi belirlenmeden ivedilikle IŞİD’in hedef gösterilmesi, şaziye parçaları gösterilirken Kahtani’nin vücudunun tamamen bayrakla kamufle edildiği gibi yorum ve sorular cevap bekliyor. Buna mukabil ardından yayınlanan resmi videodaki olay yerini anlatan kişinin tavırları da bir çok eleştirinin hedefine oturtulmuş durumda.

Suikasti kim yaparsa yapsın Cevlani karşıtlarının elini kuvvetlendirdiği kesin gözüyle bakılıyor.

HTŞ komutanı Kahtani suikaste kurban gitti [videolu]

Kaynak: Mira Haber

Bir Cevap Yazın