Kıyamet manzarası: En büyük hastane mezarlığa dönüştü![Videolu]

Gazze’nin en büyük hastanesi işgalci İsrail’in son kuşatması ile harabeye dönüştü ve geride çok sayıda cesetle birlikte tam bir mezarlık haline geldi

İşgalci İsrail, Filistin topraklarının en büyük ve en önemli sağlık kompleksi olan alanda, Filistinli militanlarla savaştığını iddia ettiği iki haftalık bir işgal operasyonun akabinde Pazartesi günü Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nden çekildi.

BM sağlık kurumu, büyük yıkımı anlatırken, Dünya Sağlık Örgütü liderliğindeki bir ekibin 25 Mart’tan bu yana çok sayıda başarısız girişimden sonra nihayet Cuma günü hastaneye ulaştığını söyledi.

Teşkilatın şefi Tedros Adhanom Ghebreyesus, eski Twitter hesabı olan X’te şunları yazdı:

“DSÖ ve ortak çalışanları, bir zamanlar Gazze’deki sağlık sisteminin omurgası olan ve son işgalci kuşatmadan sonra artık mezarlarla dolu boş bir iskelet haline gelen El Şifa’ya ulaşmayı başardılar.”

Ekibin “görev sırasında en az beş ceset” gördüğünü dile getirdi. DSÖ şefi ayrıca;

Hastane kompleksindeki binaların çoğunun büyük ölçüde harab olduğunu ve cihazların çoğunun hasar gördüğünü hatta küle döndüğünü” tespit ettiklerini söyledi.

 
Kısa vadede minimum işlevselliği geri oluşturmak bile mantıksız görünüyor” dedi ve “kalan binaların gelecek zaman diliminde kullanımının güvenli olup olmadığını belirlemek için bir mühendis ekibi tarafından derinlemesine bir değerlendirme yapılması gerektiğini” ekledi.

Tedros, İsrail’in geçen yıl hastaneye yaptığı ilk yıkıcı baskının ardından DSÖ ve diğer yardım gruplarının El Şifa’daki temel hizmetleri yeniden canlandırmaya yönelik çabalarının “artık kaybolduğunu ve insanların bir kez daha hayat kurtaran sağlık hizmetlerine erişimden mahrum bırakıldıklarını” ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Gazze’nin 36 ana hastanesinden yalnızca 10’u kısmen işlevsel durumda.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre, Hamas’ı yok etme hırsı ile İsrail, bölgeyi acımasızca bombalayarak çoğu kadın ve çocuk en az 33.137 kişiyi öldürdü.

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın