‘Gizli destek’ o kadar gizli ki, Gazze’nin bile haberi yok!

Aylardır vahşi Siyonistlerin terörüne maruz kalan Gazze halkı Türkiye’ye kırgın. Ne İsrail’e tepkimiz boş kınamalardan öteye geçti, ne Gazze’nin yarasına merhem olacak bir adım atıldı. Ortalıkta dolaşan ‘Gazze’ye gizli destek’ söylemi ise besbelli artık Gazzelilerin de kanına dokunuyor. 

Diyarbakır’dan Gazze’ye gönüllü giderek Filistinli çocukların tedavisine destek olan çocuk cerrahı Dr. Taner Kamacı önceki gün Türkiye’ye geri döndü. Kamacı, yaptığı basın açıklamasında Gazze halkının selamını ileterek Türkiye’ye kırgın olduklarını aktardı: 

Gazzeli kardeşlerimizin selamını getirdim, biraz kırgınlardı sadece. Neden bu savaşı durdurmak için bir adım atmıyorlar, neden en azından ticareti durdurmuyorlar?

Bizi açlığa mahkum eden bir devlete neden sebze meyve gönderiyorlar? Bize çelikten yapılmış bombalar atarken neden çelik ihraç ediyorlar? Bizim evlerimizi yıkıp kendilerine yerleşim yerleri yaparken onlara neden çimento gönderiyorlar?”

Bunun üzerine bir tepki de Filistinli aktivist Naim Eyyübi’den geldi. Eyyubi, Gazze’ye yapıldığı söylenen “görünmeyen yardımlara dikkat çekti.

Biz Gazze’deyiz, görünmeyen işlerde bulunuyoruz, bunları açıklayamayız” diyenler ve onlara kılıf uyduran hoca(!)lar!

Yaptığınız işler o kadar gizli ki Gazzelilerin bile haberi yok!

Bizim sorumuz açık; Niye yanımızda durmadınız? Niye?

Bırakın yanımızda durmayı düşmanımıza malzeme göndererek ona güç verdiniz?

Düşmanı, Müslüman kardeşine karşı güçlendirecek eylemlerde bulunmak ve bunu yapanlara kılıf uydurmak dinin neresinde var? Söyleyin Allah aşkına!”

7 Ekim’den sonra Türkiye’de savaş suçlusu İsrail’le olan ticaretin tamamen kesilmesi talebiyle protestolar yapılıyor, sosyal medyada gündem oluşturuluyor. 

Ancak hükümet, halkın talebine rağmen bazı ihracat teşviklerinin kesilmesi dışında elle tutulur bir adım atmadığı gibi, Gazze’yi de dilinden düşürmeyince artık mazlum Gazze halkının da tepkisiyle karşılaşıyor. 

Geçtiğimiz günlerde de Mescid-i Aksa’nın avlusunda Türkçe konuşan Musa Hicazi adlı Filistinli, Erdoğan’a hitaben “Biz seni sevmiştik reis, ama samimi değilsen artık Mescid-i Aksa’nın adını ağzına alma, ne kırmızı çizginiz, ne mavi çizginiz’ sözleriyle sitem etmişti. 

Kudüs Erdoğan’a kırgın; biz seni seviyorduk Reis! [Videolu]

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir