Şifa Hastanesi yeniden kuşatıldı! Çatışmalar sürüyor

İsrail güçlerinin, Gazze’nin batısındaki Şifa Hastanesi’ne insansız hava araçları (İHA) ve yoğun silah sesleri eşliğinde baskında ölen ve yaralananların olduğu bildirildi. Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, hastanelere ateş açılmasını, “İsrail’in sağlık sektörünü ortadan kaldırma ve hastaneleri yok etme yönündeki kasıtlı niyetini doğrulayan” savaş suçu olarak nitelendirdi.

Gazze’deki hükümetin medya ofisinin Telegram hesabından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, sabahın erken saatlerinden itibaren Şifa Hastanesi’ne tanklar, ağır silahlı askerler ve insansız hava araçlarıyla baskın düzenleyerek hastanenin içinde ateş açmaya başladığı, bunun yaralılar, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar arasında korku ve paniğe yol açtığı kaydedildi.

Açıklamada, “İşgalci İsrail ordusunun Şifa Tıp Kompleksi’ni tank, İHA ve silahlarla basarak içeride ateş açması, İsrail’in sağlık sektörünü ortadan kaldırma ve hastaneleri yok etme yönündeki niyetini doğrulayan savaş suçudur” ifadesine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

Refah’ta aralıksız bombardıman, yine çocuklar hedefte!

İşgalci İsrail, Refah başta olmak üzere Gazze şeridinin farklı noktalarına saldırdı, onlarca kişiyi öldürdü ve …

İsrail’in insanlık dışı vahşeti toplu mezarlara yenisi eklendi!

Gazze’deki hükümet medya ofisi, Şifa Tıp Kompleksi içindeki üçüncü toplu mezardan 49 cesedin çıkarıldığını duyurdu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir