“İsrail, Gazze’yi yönetecek bir ajan bulamadı”

İslami Cihad: İsrail, aşiretlerin içinden Gazze’yi yönetecek ajan bulamadı

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi yaptığı açıklamada, ABD ve İsrail’in müzakerelerdeki ortak hedefinin, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırının durdurulması da dahil olmak üzere, rehineleri olabilecek en düşük bedelle kurtarmak olduğunu söyledi.

Hindi, Filistin direnişinin şartlarını ise şöyle sıraladı; “Herhangi bir takas anlaşmasında saldırıların durdurulması, İsrail’in geri çekilmesi ve Gazze Şeridi’ndeki ablukanın kaldırılması.”

Hindi AWP’ye yaptığı açıklamada, “Arabuluculara sunulan yeni belgede, ateşkesin asker takasını da içeren ikinci aşamaya ertelendiği belirtildi. Kimse, özellikle de ABD, anlaşma taslağının ikinci aşamasında dahi saldırıların durdurulacağına dair resmi bir taahhütte bulunmadı” dedi.

Netanyahu’nun hükümetteki ortaklarıyla birlikte, kişisel ve siyasi hırslar ve radikal ideoloji tarafından yönlendirildiğini vurgulayan Hindi, “Ancak ordunun sahadaki yenilgisi nedeniyle işler planlandıkları gibi gitmiyor” dedi.

Hindi açıklamasına şu ifadelerle devam etti;

Sivillerin korunmasını garanti altına alan ikna edici bir plan şartıyla, ABD’nin Refah’a girmek için yeşil ışık yaktığı duyuruldu. Bu, öncelikle İsrail’in Gazze Şeridi’ne karşı 7 Ekim’den bu yana devam eden suçlarına tamamen müdahil olan (ABD Başkanı Joe) Biden yönetiminden memnun olmayan Demokrat seçmene yönelik bir mesajdır.

ABD, liman projesiyle göz boyayacak

Hindi, ABD’nin küresel kamuoyunu aldatmak ve İsrail’le varolan suç ortaklığından dikkatleri çekmek için Gazze’ye deniz yoluyla insani yardım ulaştırmak üzere bir liman kurma adımının siyasi ikiyüzlülük olduğunu belirtti.

Hindi liman projesi için; Gazzelileri, Şeridi terk etmeye itecek güvenlik sorunları çıkmasının ardından, gelecekte tehcir edilmelerini sağlayacak bir kapı açacağını belirtti.

İsrail, Gazze’nin yönetimi için ajan bulamadı

Hindi, “İsrail, aşiretler ve önde gelen ailelerle temas kurduktan sonra şu ana kadar Gazze’yi yönetecek bir ajan bulamadı. Ancak bu, Gazze Şeridi’nde kendisine ajan bulmaya çalışan ABD ve İsrail’in girişimlerinin durdurulması anlamına gelmiyor” şeklinde konuştu.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, Gazze yönetiminin herhangi bir müdahale veya dış taraf olmadan, tamamen Filistin’in iç meselesi olması gerektiğini vurguladı.

Hindi, Muhammed Mustafa başkanlığındaki 19. Filistin hükümetine ilişkin olarak, “Kişileri değiştirmenin hiçbir değeri yok. Bu çatışmaların sona ermesinin ardından zorluklarla mücadele edecek kapsamlı bir ulusal strateji üzerinde anlaşmaya varmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Fotoğraflarla Refah halkı ve son durum

Salı günü Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta sivillerin korkuları, işgalin, şehri ve Mısır’ın dış dünyaya bağlayan …

İsrail, açlığın pençesindeki Gazze’ye yardım girişini durdurdu!

İsrail ordusu, Mısır ile Gazze’nin güneyi arasındaki ana sınır kapısının kontrolünü ele geçirdi ve halihazırda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir