İşgalci teröristlerden bir “Un katliamı” daha! [Videolu]

Katil İsrail ordusu, Gazze eteklerindeki El-Kuveyt Kavşağı’nda insani yardım almak için bekleyen Filistinli sivillere karşı yeni bir katliam gerçekleştirdi; ilk belirlemelere göre 60 kişi katledildi, 160 kişi de yaralandı.

Bebek katili İsrail ordusu, aylardır açlıkla mücadele eden Gazzelileri, bir paket un almaya çalışırken vurdu. Helikopter ve tanklardan sivillere alçakça ateş açan teröristler, bir katliama daha imza attı.

Yardım malzemesi alma ümidiyle beklerken kurşunların hedefi olan Gazzeliler, halihazırda kısıtlı imkanlarla hizmet veren hastanelere taşındı. Hastanelerin kapasitesinin çok üstünde hizmet vermesi sebebiyle, yaralılar koridorlarda, yerlerde tedavi edilmeye çalışılıyor. 

Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Kuveyt kavşağında insani yardım bekleyen vatandaşları hedef alması sonucu ortalık kan gölüne döndü, onlarca kişi öldü ve yaralandı. 

Al-Şifa Hastanesi’nde şu ana kadar 100’den fazla yaralı getirildi ve yaralıların çoğunun durumu ağır, dolayısıyla ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Saldırının yaşandığı Kuveyt Kavşağı’nda yaralıların tahliyesi zorlu saha koşullarına rağmen devam ediyor.

Al-Kuveyt kavşağında yaşananlar, İsrail teröristlerinin sivillere yönelik yeni bir katliam yapma yönündeki sinsi niyetini gösteriyor.

Bu vahşetle Gazze’de son 20 gün içinde İnsani yardıma ulaşmaya çalışırken katledilen sivillerin sayısı 500’ün üzerine çıktı.

Hamas, saldırılardan ABD’yi sorumlu tuttu 

Hamas, İsrail’in devam eden katliamlarından Biden yönetimini sorumlu tutan bir açıklama yaparak, BM ve Arap ülkelerini, yardımların kara geçişleri yoluyla ulaştırılması için gerekli tüm adımları atmaya ve “işgal devletinin iradesine ve onun faşist politikalarına boyun eğmemeye” çağırdı. 

Kaynak: Mira Haber


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın