Israil Alarma Gecti Okullar Tatil Edildi

İsrail alarma geçti, okullar tatil edildi

İsrail’de İran’dan beklenen misilleme saldırısı riskine karşı yeni tedbirler alınıyor, iç cephe komutanlığı, ülke genelinde okulların tatil edilmesi gibi pek çok kısıtlama kararı aldı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari bir açıklama yaparak, beklenen İran saldırısı nedeniyle ülke genelinde tüm eğitim faaliyetlerine ara verildiğini duyurdu. Hagari ayrıca, hava savunma sisteminin “alarmda” olduğunu ve “düzinelerce uçağın gökyüzünde hazır beklediğini” ifade etti.

İran’dan beklenen misilleme saldırısı İsrail’de gerilimi tırmandırdı, İsrail iç cephe komutanlığı, ülkede yeni tedbirler almaya devam ediyor.

ÜLKE GENELİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, saldırı tehdidi nedeniyle ülkede tüm eğitim faaliyetlerine ara verildiğini duyurdu.

Toplum Merkezleri Derneği, ülke geneline dağılmış yüzlerce toplum merkezinde yarın Pesach kamplarının ve etkinliklerinin yapılmayacağını duyurdu. Anaokulundan 12 yaşına kadar erken çocukluk faaliyetleri, özel eğitim, kamp ve okul sonrası programlar ile üçüncü yaş etkinlikleri, spor faaliyetleri ve serbest zaman etkinlikleri iptal edildi.

İç Cephe Komutanlığının direktiflerine ek olarak: Kadınlar Eyalet Kupası yarı finalleri ve amatör lig maçları dahil olmak üzere tüm Premier Lig futbol maçları seyircisiz oynanacak. Ayrıca pazartesi günkü erkekler A Eyalet Kupası yarı finalleri de dahil olmak üzere tüm gençlik ligi maçları ve daha düşük maçlar (erkekler ve kadınlar için) iptal edildi.

DÜZİNELERCE UÇAK GÖKYÜZÜNDE HAZIR”

Sivillerin toplanmasına yönelik yeni kısıtlama kararlarının da getirildiğini duyuran Hagari, toplantı ve buluşmaların bin kişiyle sınırlandırıldığını aktardı. Hagari, pazartesi saat 23.00’e kadar sürecek olan kısıtlamaların okul gezileri ve kamplar için de geçerli olduğunu söyledi.

Hagari, İsrail’in hava savunmasının “alarmda” olduğunu ve “düzinelerce uçağın gökyüzünde hazır beklediğini” ifade etti.

 

Öncesi Yahudilerin umutları tükeniyor: Savaşı bitirelim!
Sonraki Almanya İsrail’e destek sırasında öncü!

Bir Cevap Yazın