said ramazan el buti nin oglu tevfik el buti 01
said ramazan el buti nin oglu tevfik el buti 01

Saîd Ramazan el Bûtî’nin oğlu Tevfîk el Bûtî Babasının İzinde İlerliyor

2013’te öldürülen Suriyeli din adamı Saîd Ramazan el Bûtî’nin oğlu Tevfîk el Bûtî, Esed rejimine yönelik olarak yurt dışında başlatılan soruşturmaları, Hz. Peygamber ﷺ ve ashabına Mekke’de uygulanan boykota benzetti. Bûtî, Esed muhaliflerini de Kureyş müşrikleriyle kıyasladı.

Tağuta kulluğa davet eden Tevfîk el Bûtî’nin bu durumu bize Araf suresinde bahsedilen ibret verici kıssayı hatırlatıyor

“Onlara, ayetlerimizi verdiğimiz kişinin durumunu anlat. O, ayetlerimizden sıyrılmış, (derken) şeytan onu kendisine uydurmuş ve (bütün bunların neticesinde) azgınlardan olmuştu.

Şayet biz isteseydik onu (kendisine verdiğimiz ilim ve deliller sayesinde) yüceltirdik. Fakat o, dünyaya meyletti ve hevasına/arzusuna uydu. Onun misali, üzerine gitsen de dili dışarda soluyan kendi hâline terk etsen de dili dışarda soluyan köpek gibidir. Bu, ayetlerimizi yalanlayan topluluğun misalidir. İyice düşünsünler diye kıssaları anlat. (ARAF 175-176)”

 

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …