pence kilit operasyonu 42 terorist etkisiz halde 02
pence kilit operasyonu 42 terorist etkisiz halde 02

PKK köşeye sıkıştı: “Bizi ortadan kaldıracaklar”

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu, PKK elebaşı Duran Kalkan’ın kabusu oldu. Terörist Kalkan, “Gerilla üslenmesini ortadan kaldıracaklar. Bu gerçeği görmek lazım.” itirafında bulundu.

Örgütün kanalına konuşan PKK’lı Duran Kalkan, terör örgütünün parça parça zayıflatıldığını ve sıranın merkez alana geldiğini söyleyerek, “Gerilla üslenmesini ortadan kaldıracaklar. Bu gerçeği görmek lazım.” itirafında bulundu.

Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe Kilit Operasyonu sonrası köşeye sıkışan terör örgütü PKK’ın sözde yürütme komitesi üyesi Duran Kalkan Türkiye’ye yönelik küstah bir tehditte bulunmuştu. Terörist Kalkan operasyonların devam etmesi halinde savaşı Türkiye şehirlerine taşıyacaklarını belirtmişti.

OPERASYONLARDAN SONRA DİLİ DEĞİŞTİ!

Zap, Metina ve Avaşin-Basyan’daki terör koridorunun temizlenerek güvenli bölge oluşturulması amacıyla başlatılan Pençe-Kilit operasyonu başarıyla devam ediyor. Operasyon kapsamında terör örgütü PKK iyice köşeye sıkışırken, örgüt elebaşı Duran Kalkan, itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

“BİZİ TÜMDEN YOK ETMEK İSTİYORLAR”

Örgütün medyasına konuşan terörist elebaşı, PKK’nın parça parça zayıflatıldığını ve sıranın merkez alana geldiğini söyledi. Kalkan, “Bizi tümden yok etmek istiyorlar” dedi.

“BİZİ ORTADAN KALDIRACAKLAR, BU GERÇEĞİ GÖRMEK LAZIM”

Terörist elebaşı Duran Kalkan, “ZAP Bölgesinde başarılı olurlarsa diğer gerilla bölgelerini, Hakurk’dan, Haftanin’e kadar tümden denetim altına alacaklar. Gerilla üslenmesini ortadan kaldıracaklar. Bu gerçeği görmek lazım.” itirafında bulundu.

DEVLET BAHÇELİ SERT KARŞILIK VERMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK elebaşı Duran Kalkan’ın “Operasyonlar devam ederse savaşı Türkiye şehirlerine taşıyacağız” şeklindeki küstah tehdidine; Bir yiğidimiz leşini yere serecek” sözleriyle karşılık verdi.

PENÇE-KİLİT OPERASYONU NEREDE YAPILIYOR?

Pençe-Kilit operasyonu Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde yapılıyor.

İlginizi Çekebilir

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …

Erdoğan 13 yıl sonra Bağdat’ta, kritik anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Yıl Sonra Bağdat’a gitti, iki ülke arasında ‘Kalkınma Yolu Anlaşması’ imzalandı 13 …